Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Στροφή» ξανά στις τράπεζες από τους εγχώριους θεσμικούς και το αμοιβαίο που ποντάρει στα ποιοτικά μικρομεσαία

«Στροφή» ξανά στις τράπεζες από τους εγχώριους θεσμικούς και το αμοιβαίο που ποντάρει στα ποιοτικά μικρομεσαία
Θέσεις σε Ικτίνο, Περσεύς, Ελτράκ, ΙΑΣΩ και Πλαστικά Θράκης «χτίζει» μεταξύ άλλων η 3Κ μέσω των αμοιβαίων της
Στις τράπεζες φαίνεται πως «πόνταρα» ξανά οι εγχώριοι θεσμικοί στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, αυξάνοντας τις θέσεις τους αθροιστικά στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές.
Πιο αναλυτικά στην Alpha Bank έγιναν αγορές 3,3 εκατ. τεμαχίων στο τέταρτο τρίμηνο και η μετοχή καταγράφει απώλειες 14% από την αρχή του 2019.
Στη Eurobank, έγιναν αγορές 5,1 εκατ. τεμαχίων και καταγράφεται άνοδος 1,85% από την αρχή του έτους.
Παράλληλα έγιναν και αγορές 700 χιλ. τεμαχίων στη Grivalia, η οποία έχει ανακοινώσει πως θα συγχωνευτεί με τη Eurobank.
Στην Εθνική Τράπεζα, έγιναν τοποθετήσεις 4,95 εκατ. τεμαχίων και οι απώλειες είναι της τάξης του 1,7% από την αρχή του έτους.
Πωλήσεις είχαν στην Τράπεζα Πειραιώς ύψους 4,2 εκατ. τεμαχίων με τη μετοχή να αντιδρά έντονα ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις και να περιορίζει τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 9%.
Οι εγχώριοι θεσμικοί πούλησαν Υγεία (1,1 εκατ. τεμάχια), λόγω της δημόσιας πρότασης, Jumbo (289 χιλ. τεμάχια), ΟΤΕ (334 χιλ. τεμάχια), Motor Oil (734 χιλ. τεμάχια) αλλά και Μυτιληναίο (591 χιλ. τεμάχια).
Εντύπωση επίσης προκαλεί η μείωση θέσεων κατά 348 χιλ. τεμάχια στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στα χαμηλά της, αλλά και η μείωση κατά 300 χιλ. τεμάχια στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ.
Στην ΕΥΔΑΠ προφανώς λόγω αποχώρησης από την υψηλή κεφαλαιοποίηση έχουν γίνει πωλήσεις 190 χιλ. τεμαχίων αλλά η μετοχή έχει άνοδο άνω του 7% από την αρχή του έτους.
«Πλάτη» φαίνεται πως έβαλαν και στη μετοχή της Fourlis η οποία υποχωρούσε με μεγάλο όγκο, καθώς αγόρασαν περισσότερες από 430 χιλ. τεμάχια.
Την ίδια ώρα ξεχωρίζουν τα αμοιβαία κεφάλαια της 3Κ που τοποθετούν κεφάλαια σε ποιοτικές εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Συγκεκριμένα το 3Κ Greek Value μετοχικό εσωτερικού αγόρασε 31 χιλ. τεμάχια στην Έλτον, 50 χιλ. τεμάχια στην Ελτράκ, 200 χιλ. τεμάχια στην ΙΑΣΩ, 15 χιλ. τεμάχια στην Ικτίνος, 22 χιλ. τεμάχια στην Νάκας, 40 χιλ. τεμάχια στην Πλαστικά Θράκης, 14 χιλ. τεμάχια στη Βογιατζόγλου και 43 χιλ. τεμάχια στην Περσεύς.
Το 3Κ μετοχικό εσωτερικού αγόρασε 165 χιλ. τεμάχια στην Ελτράκ, 325 χιλ. τεμάχια στην ΙΑΣΩ, 61 χιλ. τεμάχια στην Ικτίνος και 146 χιλ. τεμάχια στα Πλαστικά Θράκης.
Τέλος το 3Κ NN Ηellas μετοχικό αγόρασε  5 χιλ. τεμάχια στην ΑS Company, 5 χιλ. τεμάχια στα Πλαστικά Κρήτης, 20 χιλ. τεμάχια στην Ελτράκ, 71 χιλ. τεμάχια στην ΙΑΣΩ, 40 χιλ. τεμάχια στην Ικτίνος, 24 χιλ. τεμάχια στην Πλαστικά Θράκης και 20 χιλ. τεμάχια στην Κρι-Κρι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης