Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε την κατάσχεση αμερικανικών όπλων μέσα σε ανθρωπιστική αποστολή

tags :
Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε την κατάσχεση αμερικανικών όπλων μέσα σε ανθρωπιστική αποστολή
Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε την κατάσχεση αμερικανικών όπλων μέσα σε ανθρωπιστική αποστολή
Οι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν την κατάσχεση μιας μεγάλης αποστολής αμερικανικών όπλων που λένε ότι προορίζονταν για τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες είναι κατά της κυβέρνησης Maduro.
Η είδηση αυτή έρχεται μετά από τη δέσμευση του John Bolton (σύμβουλος ασφαλείας το προέδρου των ΗΠΑ D. Trump) για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, ύστερα από τη δέσμευση του προέδρου Nicolas Maduro να εμποδίσει την είσοδο τέτοιων μη εξουσιοδοτημένων αποστολών.

 
O Endes Palencia, αναπληρωτής υπουργός πρόληψης και δημόσιας ασφάλειας, δημοσίευσε φωτογραφίες των κατασχεθέντων όπλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατασχέθηκαν σε αεροδρόμιο της Βενεζουέλας.
 
Σύμφωνα με τη δήλωση του, τουλάχιστον 19 τυφέκια, 118 πολυβόλα, 90 ραδιοφωνικές κεραίες, πυρομαχικά υψηλού διαμετρήματος και έξι κινητά τηλέφωνα αποστάληκαν από τις ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Arturo Michelena στη Βαλένθια.
 


Ο Palencia δήλωσε ότι οι αρχές πιστεύουν ότι τα παράνομα όπλα εισήλθαν στην Βενεζουέλα την Κυριακή με το αεροσκάφος Airbus N881YV που αναχώρησε από το Μαϊάμι της Φλόριντα.
Οι αρχές της Βενεζουέλας προχωρούν σε εκτεταμένους και αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους λιμένες εισόδου και σε τελωνειακά σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα, την ώρα που ο στρατός της χώρας βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή κατά μήκος των συνόρων με την Κολομβία, η οποία θεωρείται στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανό σημείο εισόδου αμερικανών όπλων.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης