Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις

tags :
ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις
Διατήρηση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές εταιρειών της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης περιμένουν οι αναλυτές
 
Μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με σημαντική άνοδο για τις μετοχές των τραπεζών, οι αναλυτές δεν αποκλείουν να υπάρξουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, από βραχυπρόθεσμους επενδυτές που έχουν σημαντικές υπεραξίες.
Ωστόσο, το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για βαριά και μεσαία χαρτιά που παρατηρείται εδώ και αρκετές συνεδριάσεις είναι πιθανό να συνεχιστεί.
Επιπλέον η αγορά περιμένει την Παρασκευή την αξιολόγηση της Fitch με μία ενδεχόμενη αναβάθμιση να λειτουργούσε θετικά για την αγορά, προκειμένου να ξεπεράσει σημαντικές αντιστάσεις.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της ΔΕΗ λόγω της βελτιωμένης προσφοράς που έχει ζητήσει και η ειδησεογραφία θα επηρεάζει τόσο τη συγκεκριμένη μετοχή όσο και τις μετοχές των εταιρειών που εμπλέκονται.
 
Euroxx
Περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μη τραπεζικές μετοχές να συνεχιστούν ενώ οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες είναι πιθανές.
 
Eurobank
Με τις διεθνείς αγορές να εμφανίζουν μικτές τάσεις περιμένουμε από την εγχώρια αγορά να καταγράψει τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
 
Beta
Μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδρίασης με συνολική άνοδο 3,11%, τροφοδοτούμενη κυρίως από την άνοδο των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου, οι επενδυτές ενδέχεται να περιορίσουν το ανοδικό momentum και να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση ακολουθώντας τη διόρθωση των αμερικανικών αγορών χθες.
Ωστόσο, το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές της υψηλής αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι πιθανό.
Η αγορά θα μπορούσε να περιμένει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται με ενδεχόμενη αναβάθμιση πριν δοκιμάσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης