Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο -0,54% και τις 20.761 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο -0,54% και τις 20.761 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στις 2.203,42 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (7/2) οι αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,54% στις 20.761 μονάδες, με τις μετοχές των Fast Retailing και Yahoo Japan να υποχωρούν κατά -2,70% και -4,89% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στις 2.203,42 μονάδες, καθώς η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά -0,32% ενώ αντίθετα η μετοχή της SK Hynix ενισχύθηκε κατά +1,05%.
Παράλληλα, ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη ενισχύθηκε κατά +0,20% στις 1.662,08 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία υποχώρησε κατά -0,27% στις 6.530,38 μονάδες.
Όσον αφορά την περιοχή της Ωκεανίας, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +1,10% και τις 6.092,50 μονάδες, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος που σημείωσε και ο δείκτης Dow Jones New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, και συγκεκριμένα στο +0,96% και τις 272,31 μονάδες.
Χθες (6/2) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, δήλωσε ότι οι προοπτικές για τα επιτόκια έχουν γίνει πιο ισορροπημένες, προειδοποιώντας παράλληλα ότι υπάρχει κίνδυνος η ανάπτυξη της οικονομίας να είναι περισσότερο αδύναμη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας.
«Υπάρχουν σενάρια σύμφωνα με τα οποία η επόμενη κίνηση για τα επιτόκια είναι προς τα πάνω και άλλα σενάρια όπου είναι προς τα κάτω», σχολίασε ο Philip Lowe, διευκρινίζοντας ότι «τα προηγούμενα χρόνια, τα σενάρια για κίνηση προς τα πάνω είναι πιο πιθανά απ' ότι τα σενάρια για κίνηση προς τα κάτω».
«Σήμερα, οι πιθανότητες φαίνεται να είναι ακόμα περισσότερο ισορροπημένες», καταλήγει ο επικεφαλής της Reserve Bank of Australia, γεγονός που υποδεικνύει ότι η τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκιά της κατά την επόμενη συνεδρίαση για πρώτη φορά από τα μέσα του 2016.
Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η κεντρική τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκιά της στο 1,5% προχωρώντας παράλληλα σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2019, και συγκεκριμένα στο 3% έναντι 2,5% προηγουμένως.
Επιπλέον, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΣΕ Κίνα, καθώς η αμερικανική αντιπροσωπεία αναμένεται να βρεθεί στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα για τον νέο γύρο συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Stephen Mnuchin, δήλωσε ότι η συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον δεν επιλυθούν όλα τα ζητήματα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις μετά τη νέα αύξηση αποθεμάτων που σημειώθηκε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς και από τα υψηλά επίπεδα παραγωγής της χώρας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,31 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,59% στα 53,69 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, στα 447,21 εκατ. βαρέλια συνολικά, με την άνοδο ωστόσο να αποδεικνύεται μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 2,2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή των ΗΠΑ παρέμεινε στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία σκαρφάλωσε κατά την ολοκλήρωση του προηγούμενου έτους, και συγκεκριμένα στα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αντισταθμίζοντας τις περικοπές που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδας ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης