Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,4% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον Δεκέμβριο 2018

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,4% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον Δεκέμβριο 2018
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία κατά +0,7%
Απροσδόκητη πτώση σημείωσε η βιομηχναική παραγωγή στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/2) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημάδι αποδυνάμωσης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,7%.
Σύμφωνα με την Destatis, η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,9%, ενώ αντίθετα η παραγωγή ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -0,4% και -0,5% αντίστοιχα.
Εξαιρουμένων των τομέων ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή ενέργειας παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -4,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας σημείωσε πτώση της τάξεως του -3,9%.
«Τα περιθώρια για θετικά αποτελέσματα του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2018 πλέον φαίνεται ότι έχουν στενέψει», σχολίασε ο Thomas Gitzel της VP Bank, προσθέτοντας ότι «τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή θα είχαν μειώσει τις πιθανότητες αρνητικών αποτελέσμάτων για το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης