Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Εφικτή μια λύση για το Brexit χωρίς να ανοίξει εκ νέου η συμφωνία

Merkel: Εφικτή μια λύση για το Brexit χωρίς να ανοίξει εκ νέου η συμφωνία
Την πεποίθηση ότι μια λύση στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων μπορεί να εξευρεθεί χωρίς να ανοίξει ξανά η Συμφωνία Απόσυρσης, εξέφρασε η Angela Merkel
Την πεποίθηση ότι μια λύση στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων μπορεί να εξευρεθεί στις διαπραγματεύσεις του Brexit χωρίς να ανοίξει ξανά η Συμφωνία Απόσυρσης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σήμερα (7/2/2019) η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Μιλώντας από την Μπρατισλάβα, μόλις 50 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ, η Merkel δήλωσε πως η Βρετανία και τα υπόλοιπα 27 μέλη της ΕΕ έχουν κοινό συμφέρον να υπάρξει ένα τακτικό Brexit.
«Πενήντα μέρες δεν είναι πολλές, αλλά είναι και πολλές, ανάλογα με το πώς το βλέπεις», είπε η καγκελάριος, πριν συναντήσει τους ηγέτες της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
«Έχουμε όλοι συμφέρον -το βλέπω αυτό με το βρετανικό κοινοβούλιο και τη βρετανική κυβέρνηση, με τη (Βρετανίδα πρωθυπουργό) Theresa May, αλλά και με εμάς -να επιτευχθεί μια τακτική έξοδος για τη Βρετανία, και αυτό είναι το καλύτερο για όλους μας», πρόσθεσε η Merkel.
«Πρέπει να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της εσωτερικής μας αγοράς, αυτό είναι σαφές», συνέχισε η ίδια.
«Αλλά θέλουμε επίσης προβλέψεις, για παράδειγμα, που είναι σημαντικές και απαραίτητες για το κράτος - μέλος μας Ιρλανδία, καθώς γνωρίζουμε την εύθραυστη κατάσταση μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας», τόνισε η Merkel.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις χωρίς να ανοίξουμε εκ νέου τη Συμφωνία Απόσυρσης», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης