Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Macron για τις ιταλικές παρεμβάσεις - Το Παρίσι ανακαλεί τον πρεσβευτή στη Ρώμη

Οργή Macron για τις ιταλικές παρεμβάσεις - Το Παρίσι ανακαλεί τον πρεσβευτή στη Ρώμη
H συνάντηση του Di Maio με τους επικεφαλής του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Την οργή του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron έχουν προκαλέσει οι παρεμβάσεις της ιταλικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της Γαλλίας, με αποκορύφωμα τη συνάντηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio με τους επικεφαλής του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων. 
Μάλιστα, η Γαλλία ανακάλεσε «για διαβουλεύσεις» τον πρεσβευτή της στην Ιταλία έπειτα από μια σειρά «ακραίων δηλώσεων» και «αβάσιμων» και «χωρίς προηγούμενο επιθέσεων» εκ μέρους ιταλών αξιωματούχων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι τελευταίες παρεμβάσεις συνιστούν μια επιπλέον και απαράδεκτη πρόκληση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιθέσεις της Ιταλίας δεν έχουν προηγούμενο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Το να έχουμε διαφωνίες είναι ένα πράγμα, όμως η χειραγώγηση της σχέσης για εκλογικούς στόχους είναι κάτι άλλο».
Οι δύο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης, ο Matteo Salvini της ακροδεξιάς Λέγκα και ο Luigi Di Maioτου λαϊκιστικού, αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων, έχουν κατηγορήσει τον γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα, ενώ έχουν εκφράσει και την υποστήριξή τους στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων.
 «Όλες αυτές οι ενέργειες δημιουργούν μια σοβαρή κατάσταση, η οποία δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης έναντι της Γαλλίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης