Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πέντε προτάσεις Corbyn για το Brexit - Τι απαντά η Downing Street

Βρετανία: Πέντε προτάσεις Corbyn για το Brexit - Τι απαντά η Downing Street
Εκπρόσωπος της May δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της βρετανικής κυβέρνησης για το backstop
Εν ευθέτω χρόνω θα απαντήσει η κυβέρνηση στην επιστολή του Jeremy Corbyn με τις πέντε προτάσεις του Εργατικού Κόμματος για το Brexit, σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση της Downing Street.
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε: «Θα απαντήσουμε όταν έρθει η ώρα.
Oι θέσεις μας για πολλά από τα θέματα της επιστολής είναι γνωστές.
Η θέση μας για το backstop δεν έχει αλλάξει».
Νωρίτερα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ David Lidington, μιλώντας στο BBC Radio 4, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ευχαρίστως θα συζητούσε με τους Εργατικούς για τα σχέδια τους στο Brexit, αλλά οι προτάσεις είναι «ευσεβείς πόθοι».
Στο Εργατικό κόμμα, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τους βουλευτές του Remain, που υποστηρίζουν την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.
Ο βουλευτής των Εργατικών και από τους βασικούς υποστηρικτές της καμπάνιας People's Vote Τσούκα Ουμούνα δήλωσε για την κίνηση του Τζ.Κόρμπιν ότι αυτό δεν αποτελεί αντιπολίτευση, αντίθετα διευκολύνει το Brexit.
Ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn συνέταξε χθες το βράδυ επιστολή προς την πρωθουργό May, με την οποία δηλώνει ότι θα στηρίξει μια συμφωνία του Brexit με την ΕΕ εφόσον αυτή πληροί πέντε κριτήρια για τη μελλοντική σχέση.
Συγκεκριμένα: να υπάρξει μία μόνιμη τελωνειακή ένωση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ
- να υπάρξει στενή ευθυγράμμιση των κανονισμών του Ηνωμένου Βασιλείου με τους κανόνες της ενιαίας αγοράς και συμμετοχή σε θεσμούς αυτής
- να διαμορφωθεί μία «δυναμική ευθυγράμμιση» με τα δικαιώματα και τις εγγυήσεις που προσφέρει η ΕΕ σε εργαζόμενους, καταναλωτές και ως προς το περιβάλλον
- να εξασφαλιστεί η βρετανική συμμετοχή σε βασικές υπηρεσίες της ΕΕ και σε κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα
- καθώς και μία διευρυμένη συνεργασία σε θέματα ασφαλείας, περιλαμβανομένης της συμμετοχής στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης