Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Ο διχασμός στα εθνικά θέματα βλάπτει την οικονομία και ενδυναμώνει τη Χρυσή Αυγή

Στ. Θεοδωράκης: Ο διχασμός στα εθνικά θέματα βλάπτει την οικονομία και ενδυναμώνει τη Χρυσή Αυγή
«Πρέπει να υπάρξει εθνική συμφιλίωση, όχι για να ξεχάσουμε τις αντιθέσεις μας, αλλά για να συζητήσουμε τα μεγάλα ζητήματα», τόνισε χαρακτηριστικά
Για κυβέρνηση Τσίπρα με... πληρεξούσιο, κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδεωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Όπως ανέφερε: «Ο κ.Τσίπρας κυβερνάει με έξι πληρεξούσια.
Υπάρχουν έξι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα κόμματά τους και έδωσαν ένα χαρτί στην κυβέρνηση που λέει ό,τι και να φέρεις, ό,τι και να λέει, θα το ψηφίσουμε.
Είναι γελοίο.
Είναι σαν να καταργούμε το κοινοβούλιο».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ευθύνη για την κοινοβουλευτική κατρακύλα δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς μπορούμε να επικρίνουμε τον κ.Τσίπρα, για την επιλογή να κυβερνά με τους έξι, όμως πώς το κάνουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, εφόσον και αυτοί έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες με δανεικούς βουλευτές;», αναρωτήθηκε.
Επανέλαβε μάλιστα την πρότασή του να μην μπορούν οι βουλευτές να αλλάζουν κόμματα μέσα στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο. «Αν δεν θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, αν δεν έχουμε κάποιους σταθερούς κανόνες πάντα θα βρίσκεται, πιστεύω, ένας Τσίπρας σε μια επόμενη κυβέρνηση και θα παίρνει δανεικούς βουλευτές για να κυβερνάει» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, είπε ότι η Ελλάδα δεν άντεχε με ένα τουρκικό προτεκτοράτο στα βόρεια σύνορα της, ενώ ο ευρωπαϊκός δρόμος της γειτονικής χώρας που εξασφαλίζεται με τη Συμφωνία, δίνει τη δυνατότητα στην Θεσσαλονίκη και στην ελληνική Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει, τόσο γεωπολιτικά, όσο και οικονομικά στην ευρύτερη περιοχή.
Ερωτηθείς από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, σχετικά με τα σενάρια ότι δέχτηκε πιέσεις από την πρεσβεία των ΗΠΑ για να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Γιατί να με πιέσουν για κάτι που είχα ξεκαθαρίσει ότι θα κάνω; Προφανώς οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε με τους συμμάχους μας, αλλά οι δικές μας αποφάσεις είναι αυτές που μετράνε κι εγώ πήρα τη δική μου απόφαση με βάση τις δικές μου δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό». Και απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έθεσε το εξής ερώτημα: «Εάν δεχτούμε ότι μια πρεσβεία πιέζει κάποιον να δεχτεί τη Συμφωνία, τότε πρέπει να δεχτούμε και ότι μια άλλη πρεσβεία πιέζει κάποιους άλλους να αρνηθούν τη Συμφωνία. Τα κόμματα λοιπόν που είπαν "όχι" πιέστηκαν από τη ρωσική πρεσβεία;»
Στο ερώτημα της Αθηναΐδας Νέγκα τι ονειρεύεται για την Ελλάδα, απάντησε: «Ονειρεύομαι μία εθνική συνεννόηση που θα μας βγάλει από τους καθημερινούς εμφυλίους που ζούμε. Οι κοινωνίες που ζουν συνέχεια εμφυλίους δεν προοδεύουν, δεν πάνε μπροστά».
Και επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση που έχει τα ηνία της χώρας, αλλά και στην αντιπολίτευση που δεν είναι συναινετική σε μια προσπάθεια να υπάρχει ομόνοια στη χώρα.
Τόνισε δε, πως «πρέπει να υπάρξει εθνική συμφιλίωση, όχι για να ξεχάσουμε τις αντιθέσεις μας, αλλά για να συζητήσουμε τα μεγάλα ζητήματα και να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις, κυρίως για την οικονομία που ήταν και παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της χώρας».
Επεσήμανε δε, πως οι συνθήκες διχασμού ευνοούν την Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής λύνεται μόνο αν διαλύσουμε τα αίτια που δημιουργούν την ακρότητα.
Όπως οι αγανακτισμένοι το 2014 δημιούργησαν φαινόμενα άκρας αριστεράς, φοβάμαι ότι ο νέος διχασμός επί των εθνικών θεμάτων θα σπρώξει τον κόσμο στα δεξιότερα άκρα».
Ερωτηθείς για το μέλλον του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε αισιόδοξος για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται τονίζοντας ότι επιστρέφει κόσμος στο Ποτάμι, «είτε επειδή έχει θυμώσει με όλα αυτά που έχουν συμβεί - στον Έλληνα δεν αρέσει η αδικία- είτε γιατί συνειδητοποιεί ότι πρέπει να έχει ένα αποκούμπι σοβαρότητας αυτή τη στιγμή» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης