Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, με «φόντο» εταιρικά αποτελέσματα και ανησυχίες για παγκόσμια ανάπτυξη

tags :
Απώλειες στη Wall Street, με «φόντο» εταιρικά αποτελέσματα και ανησυχίες για παγκόσμια ανάπτυξη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σήμερα σε σημαντική μείωση των εκτιμήσεών της για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (7/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά και στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,6% στις 25.237 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,7% στις 2.715 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα στις 7.316 μονάδες.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σήμερα σε σημαντική μείωση των εκτιμήσεών της για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% το 2019, από 1,9% που ανέμενε προηγουμένως.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο ρυθμός ανάπτυξης συνολικά προβλέπεται να είναι συγκρατημένος σε σύγκριση με τα υψηλά ποσοστά των τελευταίων ετών και οι προοπτικές χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν, εν τω μεταξύ, στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή του Twitter άνοιξε με «βουτιά» άνω του 9%, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε προβλέψεις κατώτερες των εκτιμήσεων για το 2019, ενώ ανέφερε μια πτώση στον αριθμό των χρηστών της για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Για το τρέχον τρίμηνο, το Twitter ανακοίνωσε ότι αναμένει τα συνολικά του έσοδα να διαμορφωθούν μεταξύ 715 και 775 εκατ. δολ., όταν οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για έσοδα 765 εκατ.
Η εταιρεία ανέφερε, ωστόσο, μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα δ’ τριμήνου 2018, και συγκεκριμένα στο +24%.
Ο μηνιαίος αριθμός ενεργών χρηστών διαμορφώθηκε στα 321 εκατ., σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις, αλλά κάτω των 330 εκατ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017 και των 326 εκατ. του γ’ τριμήνου του 2018.
Ισχυρή πτώση άνω του 11% καταγράφει η μετοχή της Fiat Chrysler, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αναφέρει μια ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας τους για το τέταρτο τρίμηνο, με τα στοιχεία της Factset να δείχνουν μια αύξηση 14,1% μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, αυτό που απογοητεύει είναι οι προβλέψεις που συνοδεύουν τα αποτελέσματά τους.
Σύμφωνα με τη FactSet, οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα κέρδη του α’ τριμήνου του 2019 αναμένεται να εμφανίσουν μια πτώση άνω του 1% -στην πρώτη ετήσια πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι ανησυχίες για τις εμπορικές συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Μαρτίου για την επιβολή νέων αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία αναμένεται να βρεθεί στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα για τον νέο γύρο συνομιλιών.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Stephen Mnuchin, δήλωσε ότι η συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον δεν επιλυθούν όλα τα ζητήματα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Στα θετικά νέα της ημέρας, σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχωρώντας από τα υψηλά 1,5 έτους, δείχνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 19.000 την εβδομάδα έως την 2η Φεβρουαρίου 2019, στις 234.000, αν και οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μεγαλύτερη μείωση, στις 221.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης