Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Θα χαρώ να συναντηθώ με τον Macron για να συζητήσουμε τη διπλωματική διένεξη

Salvini: Θα χαρώ να συναντηθώ με τον Macron για να συζητήσουμε τη διπλωματική διένεξη
H Γαλλία ανακάλεσε «για διαβουλεύσεις» τον πρεσβευτή της στην Ιταλία
Τη θέση πως η ιταλική κυβέρνηση δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με τη Γαλλία, διατύπωσε ο αντιπρόεδρός της Matteo Salvini, προσθέτοντας πως θα ήταν ευτυχής αν συναντούσε τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, για να συζητήσουν τις πρόσφατες εντάσεις.
Απαντώντας στην απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ιταλία, ο Salvini ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Παρίσι, προσθέτοντας όμως ότι η Γαλλία πρέπει να αντιμετωπίσει τρία «θεμελιώδη» ζητήματα.
Ο Salvini διευκρίνισε πως η γαλλική αστυνομία πρέπει να σταματήσει να ωθεί μετανάστες πίσω στο έδαφος της Ιταλίας και να σταματήσει να διεξάγει πολύωρους μεθοριακούς ελέγχους που μπλοκάρουν την κυκλοφορία στα σύνορα.
Το Παρίσι πρέπει επίσης να παραδώσει στην Ιταλία μια δεκαπενταριά πρώην μέλη ιταλικών αριστερών μαχητικών οργανώσεων που έχουν καταφύγει στη Γαλλία τις τελευταίες δεκαετίες.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία ανακάλεσε «για διαβουλεύσεις» τον πρεσβευτή της στην Ιταλία έπειτα από μια σειρά «ακραίων δηλώσεων» και «αβάσιμων» και «χωρίς προηγούμενο επιθέσεων» εκ μέρους Iταλών αξιωματούχων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης