Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Σε 4 συνεδριάσεις κέρδισε 20 μονάδες και σε 1 έχασε 10 μονάδες

tags :
ΧΑ: Σε 4 συνεδριάσεις κέρδισε 20 μονάδες και σε 1 έχασε 10 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Κακό το κλίμα στο εξωτερικό, είχαμε εμείς και την άνοδο στις τράπεζες, οπότε περιμέναμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, άρα δεν ήθελε και πολύ για να διολισθήσει σημαντικά.

Με κόπο κέρδισε σε 4 συνεδριάσεις 20 μονάδες ο γενικός δείκτης και έχασε με ευκολία σε μόλις μία συνεδρίαση τις 10. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση σημειώστε πως μόνο η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε με μικρή άνοδο και ο ΟΛΠ αμετάβλητος. Οι υπόλοιπες με απώλειες έως και 7% στην περίπτωση της Πειραιώς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καθολική η πτώση με την Πειραιώς που είχε τη μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη άνοδο να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Με όγκο έπεσε η Eurobank και η Alpha Bank, αλλά και τα 4,3 εκατ. τεμάχια στην Εθνική δεν ήταν λίγα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕRGY: Ο όγκος ανήλθε στις 495 χιλ. τεμάχια και ήταν ιδιαίτερα υψηλός. Και εκτός κύκλου αλλά και απευθείας άλλαζαν χέρια δεκάδες χιλιάδες τεμάχια.

Μπήκαν δυνατοί αγοραστές χαμηλά για να μην φύγει η μετοχή και απορροφούσαν εύκολα την προσφορά. Στα 6,26 ευρώ στο κλείσιμο και στο +0,97%.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες». Προφανώς και αναφερόταν στον κ.Δραγασάκη που είχε πει ότι ίσως ανακεφαλαιοποιηθούν ξανά και το τίμημα θα πληρώσει ο λαός.

Φανταστείτε τώρα πριν από χρόνια, όταν ξεκινούσε η κρίση, όλες οι πλευρές να έδειχναν τη σοβαρότητα που απαιτούσε η κατάσταση τι χώρα θα είχαμε σήμερα.

ΔΕΗ: Ισχυρή πτώση και δείχνει τι εκτιμούν οι επενδυτές. Στα 1,3170 ευρώ με απώλειες 5,59% με όγκο 248 χιλ. τεμάχια. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

COCA COLA: H IBG σε έκθεσή της αναφέρει πως περιμένει πωλήσεις 6,64 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη το 2018 494,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10%. Η εταιρεία δημοσιεύει 14/2.

Σημειώνεται πως οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 497,1 εκατ. ευρώ. Η μετοχή με βάση την εκτιμώμενη κερδοφορία διαπραγματεύεται με p/e 20,4 φορές και με EV/EBITDA 10,4.

Η χρηματιστηριακή έχει δώσει τιμή στόχο τα 29 ευρώ και σύσταση συσσώρευσης αλλά σημειώνει πως η μετοχή έχει ενισχυθεί 10% από την αρχή του έτους καταγράφοντας αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς κατά 5%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Νέα ανοδική, νέο limit up. Αποτίμηση 122,2 εκατ. ευρώ και μειώνεται το discount έναντι του Υγεία που αγοράστηκε με p/bv 2,2 φορές.

Στα 1,41 ευρώ με άνοδο 9,30% όγκο 57 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο μικρό στην πλευρά των πωλητών. Μένει να δούμε αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την κίνηση των τελευταίων ημερών.

CRETA FARMS: Το ταμπλό δείχνει πως εξομαλύνεται η κατάσταση μεταξύ των δύο αδελφών. Δεν βλέπουμε βιαστικές κινήσεις και δεν βλέπουμε να έχει προσθέσει κάποιος μέτοχος κάτι στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη αν ερμηνεύουμε σωστά, που ερμηνεύουμε. Δεν πιστεύουμε ότι λύθηκαν όλα αλλά καλό είναι να ασχοληθούν με το πώς θα μετατρέψουν το τζίρο σε κέρδη και όχι με ό,τι άλλο σκέφτεται ο ένας για τον άλλο.

REDS: Χαρτάρα! Στα 0,9650 ευρώ και στο +1,58% έδωσε άφθονες ευκαιρίες στα 0,70-0,65 ευρώ. Η αποτίμηση στα 55,4 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Λογική η διόρθωση και χρειάζεται. Άλλωστε έχει κάνει σημαντική κίνηση το τελευταίο διάστημα. Στα 4,44 ευρώ με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης