Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παντελιάδης: Στόχος για το 2019 αύξηση κερδών της METRO μεταξύ 4% και 5%

tags :
Παντελιάδης: Στόχος για το 2019 αύξηση κερδών της METRO μεταξύ 4% και 5%
Χορηγική υποστήριξη εννέα νέων Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών
Σε ανάπτυξη πωλήσεων της τάξης του 4 με 5% αλλά και καθαρά κέρδη στα επίπεδα των 11 εκατ. ευρώ στοχεύει η METRO για το 2019 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Αριστοτέλης Παντελιάδης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία σε εννέα νέους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Παντελιάδης σημείωσε πως ήδη εμφανίζεται μια θετική τάση στην εξέλιξη των λειτουργικών κερδών (EBITDA) του ομίλου.
Δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό του για το ευρύτερο οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της αγοράς στη διάρκεια του έτους.
Ο κ. Παντελιάδης υπογράμμισε ότι το 2018 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη METRO AEBE, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, το τριετές πλάνο ενοποίησης με τη Βερόπουλος και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.
Την ίδια στιγμή, είπε, η εταιρεία διατήρησε τα μερίδιο της σταθερά παρά τις έντονες ανακατατάξεις που συνέβησαν στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου.
Στο σημείο αυτό προέβλεψε περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου, καθώς οι μικρότεροι παίκτες δέχονται μεγαλύτερη πίεση και θεώρησε λογικό πως κάποιοι από αυτούς να διερευνούν τις πιθανότητες συνεργασίας με μεγαλύτερους παίκτες.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η METRO να προχωρήσει σε κάποια νέα εξαγορά το επόμενο διάστημα, ο κ. Παντελιάδης τόνισε πως είναι πάντοτε ανοικτός σε νέες ευκαιρίες ωστόσο πρόσθεσε πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι η οργανική ανάπτυξη.
Αυτό αφορά και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου στον οποίο ο όμιλος έχει ήδη παρουσία.
Όσον αφορά στην είσοδο στην μικρή λιανική, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή αναλύονται τα αποτελέσματα από την πιλοτική λειτουργία δύο καταστημάτων μικρής λιανικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ανάλογα με την επιτυχία ή μη του εγχειρήματος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Σχολιάζοντας την παρουσία του ομίλου στην χονδρική, ανέφερε πως στόχος της εταιρείας ως ηγέτιδα δύναμη του χώρου είναι να σταματήσει η πτωτική πορεία που ακολουθεί η συγκεκριμένη αγορά το τελευταίο διάστημα μέσα από την έμφαση στην κατηγορία του HORECA.
Να σημειωθεί ότι το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις της METRO άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ με αύξηση περίπου 1,5% συγκριτικά με το 2017 ενώ τα καθαρά κέρδη τα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ.
Για το 2019, το επενδυτικό πλάνο θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν 8 νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και εκτενές πλάνο ανακαινίσεων για καταστήματα του αρχικού δικτύου My market και των Κέντρων Διανομής της εταιρείας.
Στο τέλος του 2019, αναμένεται να εγκαινιαστεί και το πρώτο κατάστημα χονδρικής της METRO AEBE στη Λεμεσό της Κύπρου.

Χορηγική υποστήριξη εννέα νέων Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών

Τα My market, έχοντας θέσει ως στρατηγική τους προτεραιότητα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τους νέους ανθρώπους, στηρίζουν εννέα νέους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, με σκοπό να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην προετοιμασία τους για τους σημαντικούς στόχους τους μέσα στο 2019 αλλά και ενόψει του 2020, χρονιάς Ολυμπιακών Αγώνων.
Η χορηγία της αλυσίδας προς τους αθλητές και τις αθλήτριες περιλαμβάνει, πέραν της οικονομικής συνδρομής, και σημαντική υποστήριξη της διατροφής τους που αποτελεί βασικό παράγοντα της προετοιμασίας τους μέσα από τα 225 σημεία λιανικής πώλησης My market σε όλη την Ελλάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Οι εννέα αθλητές και αθλήτριες είναι οι:

Μάριος Αναγνώστου (Στίβος - 1500μ, 5000μ, 10000μ)
'Αρτεμις Αναστασίου (Στίβος - 200μ, 400μ)
Αλεξάνδρα Ασημάκη (Υδατοσφαίριση)
Ιερόθεος Δρίτσας (Στίβος - 400μ μετ' εμποδίων)
Οδυσσέας Μουζενίδης (Στίβος - σφαιροβολία)
Γιώργος Σπανουδάκης (Κολύμβηση - 100μ & 200μ ύπτιο, 200μ & 400μ μικτής ατομικής)
Κωνσταντίνα Τσοπούλου - Δήμητρα Μαναβή (Beach Volley)
Χρήστος Φρατζεσκάκης (Στίβος - Σφυροβολία)

«Αναζητήσαμε τρόπους να στηρίξουμε το όραμα, τη συστηματική δουλειά, την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο που οδηγούν σε μεγάλες επιτυχίες.
Σε μεγάλες… ελληνικές επιτυχίες. Καλωσορίζουμε στην οικογένεια των My market εννέα νέους πρωταθλητές που έχουν ήδη φέρει σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα.
Εννέα ανθρώπους με τους οποίους στα My market αισθανόμαστε ότι μοιραζόμαστε κοινές Αρχές και Αξίες», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ Αριστοτέλης Παντελιάδης, κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης