Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απίστευτο: Εργοδότης απείλησε διανομέα ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι»

tags :
Απίστευτο: Εργοδότης απείλησε διανομέα ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι»
Νέα καταγγελία για βίαιη επίθεση ιδιοκτήτη ψητοπωλείου σε διανομέα
Νέα επίθεση σε βάρος διανομέα φαγητού από ιδιοκτήτη ψητοπωλείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, καλώντας σε μοτοπορεία τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στην πλατεία Δημοκρατίας στον Βαρδάρη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διανομέας δέχθηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στον Βαρδάρη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου επειδή κάποιος πελάτης «παραπονέθηκε ότι τον κοίταξε στραβά».
Όταν επέστρεψε από μια παραγγελία, «ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά και τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά».
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο ιδιοκτήτης τον απείλησε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει» και ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι», μεταξύ άλλων.
Μάλιστα, ο διανομέας κατήγγειλε ότι δούλευε τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα), ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες ενώ δεν του κατέβαλε και το δώρο Χριστουγέννων.
Η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει πως πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο βίαιο περιστατικό, γεγονός το οποίο «δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντας μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!».
«Οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών, η άρνηση να μας παρέχουν μηχανάκι, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να πληρώνουν βενζίνη και σέρβις όπως ορίζει ο νόμος κτλ., δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μας και τη μαζική συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καλεί όλους τους διανομείς και εργαζόμενους του κλάδου να παρευρεθούν μαζικά στη κινητοποίηση-μοτοπορεία τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης