Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Embraer έκλεισε συμφωνία πώλησης 12 στρατιωτικών αεροσκαφών στη Νιγηρία

tags :
Η Embraer έκλεισε συμφωνία πώλησης 12 στρατιωτικών αεροσκαφών στη Νιγηρία
Η Embraer έκλεισε συμφωνία πώλησης 12 στρατιωτικών αεροσκαφών στη Νιγηρία
Η βραζιλιάνικη αεροναυπηγική εταιρεία Embraer ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι μακρόχρονες διαπραγματεύσεις για την πώληση 12 μαχητικών αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία της Νιγηρίας, η οποία δρα εναντίον των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ.
Η εταιρεία εξήγησε σε ανακοίνωσή της ότι τα 12 αεροσκάφη A-29 Super Tucano θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αμερικανική βιομηχανία Sierra Nevada Corporation.
Οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει πριν από πολλά χρόνια, όμως η συμφωνία χρειαζόταν, όπως εξηγούν ειδικοί, το πράσινο φως των αμερικανικών αρχών.
Η Embraer δεν διευκρίνισε το συμφωνηθέν τίμημα της αγοράς.
Σύμφωνα πάντως με τον ιστότοπο Defenceweb, το κόστος θα ανέλθει σε 329 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται τα κόστη των πυρομαχικών.
Τα Σούπερ Τουκάνου χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας, κυρίως για τη φρούρηση των συνόρων της χώρας, καθώς και από τις αεροπορίες περίπου δώδεκα χωρών του κόσμου, ανάμεσά τους αυτές του Αφγανιστάν, της Κολομβίας και της Ινδονησίας, για αναγνώριση ή ως ελαφριά βομβαρδιστικά.
Ο στρατός της Νιγηρίας μάχεται για να καταστείλει τη δράση της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια.
Οι τζιχαντιστές κλιμάκωσαν ραγδαία τις επιθέσεις τους από πέρυσι.
Πάνω από 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας το 2009, ενώ άλλοι 1,8 εκατ. πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ζουν σε καταυλισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης