Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παντελιάδης (My Market): Ανοδικές οι πωλήσεις τον Ιανουάριο 2019 - Στα 11 εκατ. η κερδοφορία για το 2019

tags :
Παντελιάδης (My Market): Ανοδικές οι πωλήσεις τον Ιανουάριο 2019 - Στα 11 εκατ. η κερδοφορία για το 2019
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας My Market & Metro Αριστοτέλης Παντελιάδης, το 2019 αναμένεται να κλείσει για την αλυσίδα σουπερμάρκετ με 11 εκατ. ευρώ κέρδη, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο 4% με 5%.
Με το δεξί μπήκε το 2019 για την αλυσίδα σουπερμάρκετ My Market, με τις πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2019 να σημειώνουν αύξηση.
Όπως δήλωσε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας My Market & Metro Αριστοτέλης Παντελιάδης, το 2019 αναμένεται να κλείσει για την αλυσίδα σουπερμάρκετ με 11 εκατ. ευρώ κέρδη, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο 4% με 5%.
Σύμφωνα με τον ίδιο το 2019 ξεκίνησε για τα My Market, ανοδικά καθώς παρατηρείται ανάκαμψη των πωλήσεων στο δίκτυο των καταστημάτων, αλλά πτώση των πωλήσεων στο Metro Cash & Carry (χονδρικό εμπόριο).
Για το λόγο αυτό αναμένεται να δοθεί φέτος μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι αυτό.
Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλλει και η δημιουργία νέων καταστημάτων Metro Cash & Carry. Ήδη είναι έτοιμο ένα νέο κατάστημα cash & στη Ζάκυνθο, σύντομα αναμένεται να ανοίξει ένα νέο στα Φιλιατρά, ενώ εξετάζονται και άλλες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως τουριστικές.
Σημαντική άνοδο καταγράφει, όπως είπε η αγορά του e-shop, ενώ ερωτώμενος αν το 2019 ενδέχεται να υπάρξει άλλη εξαγορά από τον Όμιλο Metro, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο πλάνο της νέας χρονιάς, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην περίπτωση που μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία.
Όπως είπε, οι μεσαίες αλυσίδες σουπερμάρκετ δέχονται ισχυρές πιέσεις και δεν ξέρει πόσες από αυτές τελικά θα αντέξουν, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακατατάξεις στην αγορά.

Σταθερό το μερίδιο αγοράς των My Market

Σταθερό παρέμεινε το μερίδιο αγοράς των My Market, σε μία ιδιαίτερη δύσκολη χρονιά λόγω της ενσωμάτωσης πολλών καταστημάτων του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη το μερίδιο αγοράς της αλυσίδας το 2018 παρέμεινε σταθερό στο 10,5% και λίγο πιο κάτω από 50% για το Metro Cash & Carry.
Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι οι αλυσίδες που τα μερίδια αγοράς τους υποχώρησαν μέσα στο 2018 είναι η AB Bασιλόπουλος και τα Lidl.
Για το 2019 πάντως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αγορά θα σημειώσει εκ νέου άνοδο 1,5% με 2% αν και εφόσον δεν υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν την καταναλωτική ζήτηση.

Τρία χρόνια από την εξαγορά της Βερόπουλος

Στα 40 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το επενδυτικό πλάνο της Metro ΑΕΒΕ για το 2019, με την εταιρεία να προγραμματίζει να ανοίξει οκτώ νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται εκτενές πλάνο ανακαινίσεων για καταστήματα του αρχικού δικτύου My market και των Κέντρων Διανομής.
Προς το τέλος του 2019, αναμένεται να εγκαινιαστεί και το πρώτο κατάστημα χονδρικής της Metro AEBE στη Λεμεσό της Κύπρου.
Το 2018 η εταιρεία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριετές πλάνο ενοποίησης της Metro ΑΕΒΕ με τη Βερόπουλος, καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ειδικότερα, από το 2016 έως και το τέλος του 2018 η Metro AEBE εγκαινίασε 18 νέα καταστήματα, 15 My market και τρία Metro Cash & Carry, ανακαίνισε περισσότερα από 120 σημεία πώλησης και ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των ιδιόκτητων φορτηγών της, έτσι ώστε να πληρούν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές της Ε.Ε.
Επιπλέον, επένδυσε σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης που εξισορροπούν την παραγωγή και τους φυσικούς πόρους επιτυγχάνοντας έτσι έως και 30% εξοικονόμηση επί της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού ανά κατάστημα.
Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τη Metro ΑΕΒΕ, απαίτησαν σημαντικές επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ μέσα στην τριετία που πέρασε.
Το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Metro άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ με αύξηση περίπου 1,5% συγκριτικά με το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης