Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν θα συναντηθώ με τον Xi Jinping πριν την 1η Μαρτίου

tags :
Trump: Δεν θα συναντηθώ με τον Xi Jinping πριν την 1η Μαρτίου
Την 1η Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για μια νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας
Την θέση ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping πριν από την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που όρισαν ως προθεσμία για την επίτευξη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trump ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου εάν θα γίνει τέτοια συνάντηση πριν από την παρέλευση της προθεσμίας, ο Trump απάντησε αρνητικά.
Όταν πιέστηκε να απαντήσει εάν θα γίνει συνάντηση των δύο ανδρών μέσα στον επόμενο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Όχι ακόμα. Ίσως. Πιθανόν (είναι) πολύ νωρίς».
Σύμφωνα με το Reuters, η τοποθέτηση αυτή του Trump επιβεβαίωσε δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τις οποίες είναι απίθανο οι δύο ηγέτες να συναντηθούν πριν παρέλθει η προθεσμία, γεγονός που φάνηκε να διαγράφει τις ελπίδες πως θα κλειστεί σύντομα συμφωνία, πυροδοτώντας νέα υποχώρηση των χρηματαγορών σε ΗΠΑ και Ασία.
Υπενθυμίζεται ότι Trump και Xi Jinping είχαν συμφωνήσει στα τέλη του 2018 να κηρύξουν εκεχειρία 90 ημερών στον πόλεμο του εμπορίου, ώστε να δοθεί χρόνος στις ομάδες τους να διαπραγματευτούν μια συμφωνία για την επίλυση του θέματος.
Αν οι συνομιλίες αποβούν άκαρπες, ο Trump απειλεί με νέο γύρο δασμών και κυρώσεων στα κινεζικά εισαγόμενα αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης