Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση των πιέσεων αναμένουν οι αναλυτές – Διεθνές κλίμα και Fitch στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Συνέχιση των πιέσεων αναμένουν οι αναλυτές – Διεθνές κλίμα και Fitch στο επίκεντρο
Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στις 11 Φεβρουαρίου αναμένεται να αναδείξει αύξηση θέσεων σε κινεζικές μετοχές και μείωση θέσεων σε ελληνικές
Η σημερινή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch θα τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών, με τους αναλυτές να είναι απαισιόδοξοι λόγω και της πορείας των αγορών του εξωτερικού.
Εκτιμούν ότι οι ρευστοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στις 11 Φεβρουαρίου αναμένεται να αναδείξει αύξηση θέσεων σε κινεζικές μετοχές και μείωση θέσεων σε ελληνικές.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο ενώ οι ειδησεογραφία αναφορικά με την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα επηρεάσουν συγκεκριμένες μετοχές.
Περαιτέρω, και τεχνικά η αγορά έδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τις 660 μονάδες και χρειάζεται περισσότερους επενδυτές, καλύτερο τζίρο και θετικότερο μείγμα ειδήσεων για να υπερβεί το εν λόγω εμπόδιο.
 
Euroxx
Περαιτέρω αδυναμία αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση λόγω της υποχώρησης των διεθνών αγορών.  
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί χαμηλότερα,  ακολουθώντας την αρνητική ψυχολογία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.
 
Beta
Οι πωλήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στη σημερινή συνεδρίαση ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών.
Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ίσως περιορίσει την έκταση της διόρθωσης.
Σημειώστε πως η Fitch θα δημοσιεύσει το βράδυ την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (η τρέχουσα είναι BB- με σταθερές προοπτικές).
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης