Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Με διαθέσεις συσσώρευσης και το βλέμμα στη Fitch

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Με διαθέσεις συσσώρευσης και το βλέμμα στη Fitch
ΑΓΟΡΑ: Στάση αναμονής δείχνει το ξεκίνημα της συνεδρίασης με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν μικρές απώλειες και τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Το κλίμα των διεθνών αγορών θα κρίνει σήμερα την τάση με το βλέμμα να είναι και στη Fitch αφού το βράδυ θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για τη χώρα.

Στα εσωτερικά δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις και περιμένουμε εξελίξεις από το μέτωπο των λιγνιτικών που πουλάει η ΔΕΗ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα πάντως η αγορά βρήκε δυνάμεις, δε χρειάστηκε και πολλές, αφού με λίγο τζίρο πέρασε σε θετικό έδαφος.

GRIVALIA: Δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης. Η αποτίμηση είναι στα 795 εκατ. ευρώ με την τιμή στα 8,25 ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο περιελάμβανε στο τέλος του 2018 ακίνητα επιφάνειας 880 χιλ. τ.μ. με εύλογη αξία 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ισολογισμό η καθαρή θέση είναι στα 872 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 288 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως έχει γίνει επιστροφή κεφαλαίου πρόσφατα. Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 64 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 51,2 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ.

Από αναπροσαρμογές ακινήτων τα κέρδη είναι αντίστοιχα με του 2017, ενώ τα έσοδα είναι αυξημένα. Η διαφορά είναι στις αμοιβές και έξοδο προσωπικού και Δ.Σ. που ανήλθαν στα 13,7 εκατ. ευρώ από 7,3 εκατ. ευρώ!

Στην ανάλυση φαίνεται πως τα διανεμόμενα κέρδη σε προσωπικό και διοικητικό συμβούλιο αυξήθηκαν το 2018 στα 10,2 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης.

ΓΡΙΒ: Τα νούμερα πλέον μικρό ενδιαφέρον έχουν αφού έχει ανακοινωθεί η σχέση ανταλλαγής για τη συγχώνευση με τη Eurobank.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Υπάρχουν ξανά φήμες για αποχώρηση του Υork, αλλά είναι γνωστό πως κάποια στιγμή θα φύγει. Δεν ήρθε για να διοικήσει την εταιρεία, ήρθε για να βγάλει υπεραξία.

Επομένως κάποια στιγμή, φέτος, του χρόνου ή λίγο πιο μετά θα αποφασίσει να φύγει. Το πώς θα φύγει είναι κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Κινητική από το ξεκίνημα η μετοχή. Με όγκο 215 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 11% και βρίσκεται στα 0,056 ευρώ. Η αποτίμηση στα 13,7 εκατ. ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Συνεχίζει το ανοδικό σερί και κάνει πράξη στα 1,50 ευρώ. Με λίγο όγκο ανεβαίνει η μετοχή, αφού δεν υπάρχουν και πολλά ελεύθερα χαρτιά.

ΟΛΠ: Να μην τη ματιάσουμε τη μετοχή, από την ημέρα που ανέλαβε η Eurobank το market making, βλέπουμε και άνοδο και καλύτερες συναλλαγές.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με 3 τεμάχια όγκο έχει γράψει χαμηλό στα 0,2440 ευρώ και κάνει πράξη στα 0,25 ευρώ όπου βγήκε αγοραστής στο -7,41%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Η μετοχή είναι φθηνή και δεν υπάρχουν πολλά χαρτιά ελεύθερα. Με 300 τεμάχια πήγε στα 2,34 ευρώ και εκεί είναι ο αγοραστής με τον πωλητή να είναι στα 2,62 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τα κρατάει τα 2,20 ευρώ και έχει αγοραστή στο ξεκίνημα υψηλότερα.

ΔΕΗ: Με 19 χιλ. τεμάχια υποχωρεί 0,53% και βρίσκεται στα 1,31 ευρώ. Περιμένουμε τις ειδήσεις αναφορικά με το αίτημα της επιχείρησης για βελτίωση του τιμήματος που έχει προσφέρει η Μυτιληναίος.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης