Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό εν μέσω ενίσχυσης δολαρίου - Στο -0,07% και τα 1.313,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό εν μέσω ενίσχυσης δολαρίου - Στο -0,07% και τα 1.313,25 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (8/2) το πετρέλαιο, καθώς η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου αντισταθμίζει τις ανησυχίες που επικρατούν για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 1.313,25 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο κατά +13% υψηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, όταν και είχε υποχωρήσει σε χαμηλά δυόμιση ετών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% στις 96,44 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Χθες (7/2) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι δε θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, πριν από την 1η Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται η εμπορική εκεχειρία των δύο χωρών, δημιουργώντας ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Lawrence Kudlow, δήλωσε ότι παραμένει «μεγάλη απόσταση» στις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας, με την είδηση να ενισχύει την τιμή του πολύτιμου μετάλλο.
Σημειώνεται ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου, η Ουάσιγκτον αναμένεται να επιβάλει δασμούς έως 25% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης