Ζαχαριάδης: Η βούληση και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο

Ζαχαριάδης: Η βούληση και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο
Παρά τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση πως η βούληση, ο προγραμματισμός και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Παρά τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, που περάσαμε τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, βαίνει βελτιούμενη.
Τα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν ότι υποχώρησε στο 18,5% - περίπου δέκα μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με το μάξιμουμ που είχε καταγραφεί το 2014.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μία στιγμή που έχουμε αύξηση της απασχόλησης, αύξηση του κατώτατου μισθού, [...], μείωση της ημιαπασχόλησης, μείωση της γκρίζας απασχόλησης [...]
Είναι άλλη μία απόδειξη - όχι ένδειξη - ότι οι σκληρές, γκρίζες και δύσκολες εποχές είναι πίσω μας και σιγά σιγά μπορούμε να οργανώνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm o κ.Ζαχαριάδης.
Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ο κ.Ζαχαριάδης επισήμανε ότι «είναι μια επιλογή που η Ελλάδα την είχε χαράξει εδώ και πολλά χρόνια, όταν είχε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003 στη Θεσσαλονίκη, ήταν η στρατηγική που είχε εκπέμψει τότε σε συμφωνία με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθούν οι γείτονές μας στην Ευρώπη.
Είναι σεβαστές οι επιλογές και οι θέσεις τους να μπουν στο ΝΑΤΟ και από εκεί και πέρα αυτό που θα φέρει - και πρέπει να φέρει - αυτή η συμφωνία είναι τη βελτιστοποίηση των διμερών σχέσεων, την ακόμη καλύτερη συνεργασία και του πολιτικού συστήματος, αλλά και των λαών μας [...]
Υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη, έχει ιδιαίτερη σημασία η ισορροπία στα ευρύτερα Βαλκάνια και πώς οργανώνεται η συζήτηση.
Αυτό που πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια -και είναι ένα στοίχημα και για την Ελλάδα και για τη Βόρεια Μακεδονία και πιστεύω και για την Ευρώπη συνολικά- είναι να αλλάξει αυτή τη γειτονιά από γειτονιά διχασμών, συγκρούσεων, μισαλλοδοξίας και μίσους, σε γειτονιά ευημερίας, συνανάπτυξης και συνεργασίας» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS