Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Στον αέρα το erga omnes για τη νέα σύνθετη ονομασία των Σκοπίων

Βενιζέλος: Στον αέρα το erga omnes για τη νέα σύνθετη ονομασία των Σκοπίων
Μπορούν να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα έως ότου ολοκληρωθεί η ένταξη τους στην ΕΕ είπε ο κ.Βενιζέλος
Την θέση ότι το erga omnes για τη νέα σύνθετη ονομασία των Σκοπίων είναι στον αέρα διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε πως η Συμφωνία των Πρεσπών παρέχει το δικαίωμα στην γειτονική χώρα να χρησιμοποιεί στο εσωτερικό το συνταγματικό της όνομα έως ότου ολοκληρωθεί και η ένταξή της στην ΕΕ.
«Στην Συμφωνία προβλέπεται ότι εμείς θα γνωστοποιήσουμε στον πρόεδρο της ΕΕ ότι υποστηρίζουμε την έναρξη ένταξης της Β Μακεδονίας με όρους που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιτάσσεται στην πρόοδο των ευρωπαϊκών διαδικασιών ένταξης.
Η δική μας αντίρρηση θα προκαλεί καθυστέρηση στην υιοθέτηση του ονόματος από τους γείτονες.
Η πίεσή μας πρέπει να είναι εστιασμένη σε ζητήματα που υπερβαίνουν το όνομα.
Αφού έγινε η διαπραγμάτευση όπως έγινε και χρησιμοποιήθηκε η Συμφωνία ως μοχλός πρόσκαιρων εντυπώσεων και μικροκομματικών κερδών πρέπει πλέον να μελετήσουμε με μεγάλη προσοχή τις διατυπώσεις και το διεθνές πλαίσιο.
Πρέπει – αφού μεσολαβήσουν οι εκλογές και αποκτήσει η χώρα νέα κυβέρνηση, σοβαρότητα και δημοκρατική συγκρότηση – με αίσθημα εθνικής συναίνεσης να συγκροτήσουμε εθνική στρατηγική για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, τμήμα των οποίων είναι η περιφερειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.
Στην τοποθέτηση του κ.Βενιζέλου, απάντησε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «υπάρχει κατοχύρωση του erga omnes καθώς όλα τα νέα έγγραφα που θα τεθούν μετά την ισχύ της Συμφωνίας θα έχουν την νέα Συνταγματική ονομασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης