Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητες που είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

tags :
ΗΠΑ: Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητες που είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Η Ουάσιγκτον τόνισε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα κατά της Τεχεράνης
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για τη δεύτερη εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε το Ιράν, αναφέρθηκε σήμερα (8/2) το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας παράλληλα την Τεχεράνη να σταματήσει τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων οι οποίες είναι αντίθετες μετα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Robert Palladino, δήλωσε ότι είχε δει τις αναφορές που σχετίζονταν με την απόπειρα εκτόξευσης πυραύλουν στο διάστημα από την πλευρά του Ιράν, ζητώντας από την κυβέρνηση της Τεχεράνης να διακόψει όλες τις δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «συμπεριλαμβανομένων των εκτοξεύσεων διαστημικών οχημάτων».
Παράλληλα, αν και δεν ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενέργειες που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητες ώστε να ασκήσουν επαρκή πίεση το ιρανικό καθεστώς, ώστε να σταματήσει να επιδιώκει αυτές τις δυνατότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή».
Από την πλευρά του, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να διασώσουν τη συμφωνία για την πυρηνικά, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ το περασμένο έτος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε μπορούμε να τους εμπιστευθούμε».
«Προτείνω να μην εμπιστεύεστε τους Ευρωπαίους, όπως ακριβώς και τους Αμερικανούς», ανέφερε χαρακτηρισικά ο Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δε λέμε να μην έχουμε επαφές μαζί τους, αλλά είναι θέμα εμπιστοσύνης».
«Όσο η Αμερική συνεχίζει την κακία της, το ιρανικό έθνος δεν θα εγκαταλείψει το "Θάνατος στην Αμερική"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των αξιωματούχων της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η φράση αυτή «δεν απευθύνετια στο αμερικανικό έθνος», αλλά στους «Αμερικανούς ηγέτες».
Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος, οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία ανάμεσα σε Ιράν και Δύση, επιβάλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιεί προσπάθειες ώστε να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης