Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μήνυμα από Κομισιόν σε Μητσοτάκη και Weber: Η πορεία της Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι σαφής

Μήνυμα από Κομισιόν σε Μητσοτάκη και Weber: Η πορεία της Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι σαφής
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων «αν υπάρξει κυβέρνηση που θα ανοίγει νέα πεδία ανάπτυξης»
Κάθε ενδεχόμενο μείωσης των ελληνικών πλεονασμάτων οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν συγκροτηθεί στην Ελλάδα απορρίπτει η Κομισιόν.
Η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι «σαφής» διεμήνυσε σχετικά με τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα έτη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Alexander Winterstain, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Manfred Weber, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων αν στην Ελλάδα υπάρξει μια κυβέρνηση που θα ανοίγει πεδία στην ανάπτυξη.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων όπως ζητά η ΝΔ, ο Weber δήλωσε: «Για το μέλλον θα πρέπει να δούμε αν έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανοίγει νέα πεδία για την ανάπτυξη.
Αν θα ήταν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε.
Αλλά στην παρούσα φάση πρέπει να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον».
Ωστόσο, ο αξιωματούχος της Κομισιόν υποβάθμισε τη δήλωση του Weber.
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κορυφαίου υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Επιτροπής ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί τους εν λόγω στόχους με μια διαφορετική κυβέρνηση, είπε πως κατ' αρχήν η Επιτροπή «δεν σχολιάζει σχόλια».
Ωστόσο, σημείωσε πως σε γενικές γραμμές, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπάρχει μια σαφής πορεία, την οποία έχουμε εξηγήσει πολλές φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης