Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Σε επίπεδα - ρεκόρ οι ροές μετρητών στις αναδυόμενες αγορές - 11,1 δισ. δολ. σε ομόλογα

BofA: Σε επίπεδα - ρεκόρ οι ροές μετρητών στις αναδυόμενες αγορές - 11,1 δισ. δολ. σε ομόλογα
Οι επενδυτές έχουν στραφεί τους τελευταίους μήνες στις αναδυόμενες αγορές, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν
Σε επίπεδα - ρεκόρ ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα οι όγκοι των μετρητών που διοχέτευσαν οι επενδυτές σε μετοχές και ομόλογα αναδυόμενων αγορών, όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (8/2/2019) η Bank of America Merrill Lynch, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για αποδυνάμωση του δολαρίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, οι ροές σε ομόλογα ανήλθαν στα 11,1 δισ. δολ., το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018, 4,3 δισ. δολ. κατευθύνθηκαν σε μετοχές, ενώ 400 εκατ. δολ. απομακρύνθηκαν από πολύτιμα μέταλλα, στην πρώτη πτώση σε εννέα εβδομάδες.
Ήταν επίσης η εβδομάδα με τις υψηλότερες εισροές σε ομόλογα υψηλών αποδόσεων των τριών τελευταίων ετών, με 4,8 δισ. δολ., και σε χρέος αναδυόμενων αγορών, με 4,4 δισ. δολ.
Οι επενδυτές έχουν στραφεί τους τελευταίους μήνες σε μετοχές και ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, εν μέσω προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν προηγουμένως, πιέζοντας το δολάριο χαμηλότερα.
Στο σημείωμα της BofA, ο επικεφαλής επενδύσεων στρατηγικής Michael Hartnett λέει στους πελάτες ότι κατά την άποψή του «η μεγαλύτερη απειλή για τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) τα επόμενα τρία χρόνια είναι η επιτάχυνση του παγκόσμιου λαϊκισμού μέσω φορολογίας, ρύθμισης και κυβερνητικής παρέμβασης».
Η BAML είπε ότι ο δείκτης Bull and Bear ανήλθε περαιτέρω προς ένα ουδέτερο έδαφος, στο 4,4.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης