Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στη Wall Street, εν μέσω φόβων για εμπόριο και παγκόσμια ανάπτυξη

tags :
Ήπια πτώση στη Wall Street, εν μέσω φόβων για εμπόριο και παγκόσμια ανάπτυξη
Στο επίκεντρο παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα
Με ήπιες απώλειες άνοιξαν σήμερα (8/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και εν μέσω των εμπορικών ανησυχιών.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 25.052 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 2.695 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 7.250 μονάδες.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, φέρεται να έχει δηλώσει πως δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, πριν από την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που έχει οριστεί ως προθεσμία για την επίτευξη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το Reuters, η τοποθέτηση αυτή του Trump επιβεβαίωσε δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τις οποίες είναι απίθανο οι δύο ηγέτες να συναντηθούν πριν παρέλθει η προθεσμία, γεγονός που φάνηκε να διαγράφει τις ελπίδες πως θα κλειστεί σύντομα συμφωνία, πυροδοτώντας νέα υποχώρηση των χρηματαγορών σε ΗΠΑ και Ασία.
Την ίδια ώρα, σημερινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε ένα προσχέδιο για τα θέματα στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.
Σε περίπτωση που Κίνα και ΗΠΑ δεν συνάψουν νέα συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου, η Ουάσιγκτον αναμένεται να επιβάλει δασμούς έως 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Την ερχόμενη εβδομάδα, η εμπορική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στον Πεκίνο, ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, με την Ουάσιγκτον να παραμένει αισιόδοξη ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε χθες ότι «υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανυθεί» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Εν τω μεταξύ, η χθεσινή υποβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία της Ευρωζώνης ενέτεινε τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Η αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας και οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση συμπίπτουν με μια επιδείνωση των προβλέψεων των εταιρειών για το 2019.
Σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, τα κέρδη α’ τριμήνου 2019 αναμένεται να συρρικνωθούν περισσότερο από 1%, στην πρώτη πτώση τους από το β’ τρίμηνο του 2016, όταν είχαν υποχωρήσει κατά 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης