Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άγονη η διαδικασία για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός - Ο Μυτιληναίος πρόσφερε 25 εκατ, η ΓΕΚ 103 εκατ

tags :
Άγονη η διαδικασία για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός - Ο Μυτιληναίος πρόσφερε 25 εκατ, η ΓΕΚ 103 εκατ
Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Άγονος κηρύχθηκε με σημερινή (8/2) ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κατατέθηκαν δύο προσφορές, της ΓΕΚ Τέρνα - Seven Energy για Μελίτη και Μεγαλόπολη δηλαδή και για τις τρεις λιγνιτικές ύψους 103 εκατ, ενώ η δεύτερη του Μυτιληναίου αφορούσε τη μονάδα της Φλώρινας απείχε, σημαντικά από το επίπεδο της αποτίμησης καθώς ήταν ύψους μόλις 25 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews είχε αποκαλύψει ότι η προσφορά Μυτιληναίου ήταν 25 εκατ ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου 2019.

Η ΔΕΗ ζητούσε ως κατώτερο τίμημα 153 εκατ για την Μελίτη και 147 εκατ για την Μεγαλόπολη.
Η αιτιολογία για την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου είναι η έλλειψη ικανοποιητικών προσφορών.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επιχείρηση είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και επισημαίνει τα εξής:
«Ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο στόχος της αποεπένδυσης του λιγνιτικού δυναμικού παραμένει όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις της ΕΕ, ιδιαίτερα με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι με τη διευθέτηση σημερινών εκκρεμοτήτων, όπως τα ΑΔΙ, και με την έμπρακτη απόδειξη μέσω της λειτουργίας των διαφόρων μέτρων εξοικονόμησης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των προς πώληση θυγατρικών εταιρειών, η νέα διαδικασία θα είναι επιτυχής.
Ευχαριστούμε όλους τους επενδυτές που έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας.
Η ΔΕΗ παραμένει στη διάθεσή τους, όπως και στη διάθεση κάθε άλλου ενδιαφερομένου, ώστε να έχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με πλήρη αξιοπιστία για να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους συμβούλους και βέβαια τα στελέχη των προς απόσχιση θυγατρικών εταιρειών για την εξαιρετική και με υψηλό επαγγελματισμό δουλειά τους.
Με την ευκαιρία αυτήν, τονίζω ότι από πλευράς μας όσες ενέργειες αναλογούσαν στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άψογα και ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, πράγμα για το οποίο απαιτήθηκαν κάθε είδους πολύ μεγάλοι πόροι, ανάληψη ευθυνών και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων».

Τί έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr
 
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί για σήμερα (8/2) μέχρι τις 12 το μεσημέρι, έτσι ώστε να κατατεθεί μια βελτιωμένη προσφορά από τον Όμιλο Μυτιληναίου για την απόκτηση της Μελίτης.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στις 16:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ , προκειμένου να αξιολογήσει τα δεδομένα και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον των λιγνιτικών ακυρώνοντας τον διαγωνισμό.
Όπως έγραφε το worldenergynews.gr, σε περίπτωση που ο διαγωνσιμός κηρυχθεί άγονος από τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει ένας νέος αλλά σύντομος κύκλος συζητήσεων με την DGcomp, στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστούν τα εξής τρία σενάρια:
-Προκήρυξη νέου διαγωνισμού
-Απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους
-Συνέχιση του υφιστάμενου διαγωνισμού με τροποποιημένους όρους, ώστε να καλύπτονται τα ζητήματα που ετέθησαν από τους υποψήφιους όλους τους προηγούμενους μήνες.

Πηγή www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης