Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Θεωρώ άτοπο το να νευριάζει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία - Εμείς είμαστε «ζεν»

Di Maio: Θεωρώ άτοπο το να νευριάζει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία - Εμείς είμαστε «ζεν»
Θεωρώ άτοπο το να νευριάσει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία, δήλωσε ο Luigi Di Maio 
Άτοπο δήλωσε σήμερα (8/2/2019) ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της ιταλικής κυβέρνησης, Luigi Di Maio, το να νευριάζει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία, σχολιάζοντας τις εντάσεις των τελευταίων ημερών με το Παρίσι.
«Εμείς είμαστε Ζεν.
Θεωρώ άτοπο το να νευριάσει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία.
Ήμασταν πάντα και θα είμαστε επίσης πάντα διατεθειμένοι να εργαστούμε με την γαλλική κυβέρνηση σε όλα τα θέματα που αφορούν την Ιταλία, την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Di Maio.
«Δεν πάψαμε ποτέ να τείνουμε χείρα συνεργασίας στην Γαλλία.
Αν αυτό, όμως, σημαίνει ότι δεν μπορεί, κανείς, να αναπτύσσει διάλογο με καμία άλλη γνώμη περά από εκείνη του Macron, θεωρώ ότι είναι μια λανθασμένη αντίληψη», πρόσθεσε.
Η προφανής αναφορά είναι στην πρόσφατη συνάντηση των Πέντε Αστέρων με τα κίτρινα γιλέκα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην σαφή βούληση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, να ξεπεραστεί, το γρηγορότερο δυνατό, η ένταση με το Παρίσι, στα πλαίσια μιας αποδοτικής και αρμονικής ευρωπαϊκής συνεργασίας.
Σε ότι αφορά την δήλωση του γραμματέα της Λέγκα και Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini, ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, από το Παρίσι υπογραμμίζεται ότι ο ομόλογος με τον οποίο συναντάται ο Macron είναι ο πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, και όχι ο Salvini.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, πάντως, οι ιταλοί βιομήχανοι και επιχειρηματίες ασκούν πιέσεις με στόχο να αποκατασταθούν πλήρως οι γαλλοϊταλικές σχέσεις, για να μην υπάρξουν μόνιμες, αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο.
Δεν είναι τυχαίο, τέλος, ότι το ιταλικό spread έφρασε σήμερα στις 290 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών, με την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου να αγγίζει το 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης