Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το 85% των Γερμανών έχει αρνητική άποψη για τις σχέσεις Βερολίνου και Ουάσινγκτον

Δημοσκόπηση: Το 85% των Γερμανών έχει αρνητική άποψη για τις σχέσεις Βερολίνου και Ουάσινγκτον
Το 85% των Γερμανών έχει αρνητική άποψη για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ
Το 85% των Γερμανών παρουσιάζει μία αρνητική ή πολύ αρνητική άποψη για τις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βερολίνου και οι περισσότεροι επιθυμούν μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στους παραδοσιακά στενούς συμμάχους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησαν η οργάνωση Atlantik-Bruecke (Ατλαντική Γέφυρα) και η εταιρία Civey.
Την ίδια στιγμή, λίγο πάνω από το 40% των περίπου 5.000 ερωτηθέντων θεωρούν πως η Κίνα είναι καλύτερος εταίρος για τη Γερμανία απ’ ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, περνούν εντάσεις μετά την εκλογή το 2016 του προέδρου Donald Trump, ο οποίος έχει επικρίνει επανειλημμένα τη Γερμανία για τις εμπορικές πρακτικές της, τις αμυντικές δαπάνες της και τη συμμετοχή της στον ρωσικό αγωγό αερίου Nord Stream 2.
Η Γερμανία επιδίωξε να διατηρήσει τους φιλικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως υψηλόβαθμοι ηγέτες μιλούν δημόσια για μια διάβρωση της εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από το συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν και, πιο πρόσφατα, από τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF).
Συνολικά το 57,5% των ερωτηθέντων θέλουν να δουν περισσότερη απόσταση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον και το 42,3% θεωρεί την Κίνα καλύτερο εταίρο.
Περίπου το ένα τρίτο είπαν πως θεωρούν τον δεξιό λαϊκισμό και τον προστατευτισμό τις πιο επικίνδυνες παγκόσμιες κρίσεις, σε σχέση με μόνο 1,9% που ανησυχούν για τη Ρωσία και 2,2% που φοβούνται την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης