Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Reuters: Οι ΗΠΑ προτρέπου με απευθείας συνομιλίες αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας να λιποτακτήσουν

tags :
Reuters: Οι ΗΠΑ προτρέπου  με απευθείας συνομιλίες αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας να λιποτακτήσουν
Reuters: Οι ΗΠΑ προτρέπου  με απευθείας συνομιλίες αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας να λιποτακτήσουν
Η Ουάσινγκτον έχει απευθείας συνομιλίες με μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας ενθαρρύνοντας τους να αποσύρουν τη στήριξή τους στην πρόεδρο N.Maduro, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει νέες κυρώσεις εις βάρος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Η κυβέρνηση του προέδρου D. Trump προσμένει λιποταξίες στρατιωτικών, δήλωσε ο αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, παρόλο που ελάχιστοι ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας στηρίζουν μέχρι σήμερα τον αναγνωρισμένο από τις ΗΠΑ ως μεταβατικό πρόεδρο, τον J. Guaido.
«Πιστεύουμε ότι αυτοί είναι τα πρώτα βότσαλα πριν ξεκινήσουμε πραγματικά να βλέπουμε μεγαλύτερους βράχους να πέφτουν από το λόφο», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
«Συνεχίζουμε να έχουμε συνομιλίες με μέλη του πρώην καθεστώτος Maduro, με στρατιωτικούς, παρόλο που αυτές οι συνομιλίες είναι πολύ περιορισμένες», σημείωσε.
Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σε ποιο επίπεδο αυτές οι συζητήσεις γίνονται και δεν είναι σαφές αν αυτές οι επαφές μπορούν να δημιουργήσουν ρωγμές στην στήριξη που συνεχίζει να δίνει στον Μαδούρο ο στρατός της χώρας.
Ενας μόλις εν ενεργεία στρατηγός της Αεροπορίας στη Βενεζουέλα, ο F. Yianes ήρε την υποστήριξή του προς τον Μαδούρο καλώντας και άλλους στρατιωτικούς να λιποτακτήσουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης