Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Δεν αποκλείει ο Guaido στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, εάν χρειαστεί

Βενεζουέλα: Δεν αποκλείει ο Guaido στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, εάν χρειαστεί
"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν", είπε ο Juan Guaido
Την πρόθεσή του να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ώστε να αναγκαστεί ο πρόεδρος Ν. Maduro να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, άφησε να διαφανεί ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Juan Guaido, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε στις 23/1 μεταβατικός πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή 8/2.
Κληθείς να απαντήσει αν θα δίσταζε να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ο Juan Guaido είπε «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά» και πρόσθεσε «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν.
Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο».
Όπως ανέφερε ο Juan Guaido, που πλέον έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας  από περίπου 40 χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, «θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε με τρόπο κυρίαρχο, αυτόνομο, ώστε να σταματήσει η αρπαγή» της εξουσίας από τον Maduro.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, έχει δηλώσει ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραμένει μια «επιλογή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης