Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έκκληση της Κίνας για ειρηνικές συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στη Βενεζουέλα

Reuters: Έκκληση της Κίνας για ειρηνικές συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στη Βενεζουέλα
H Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για μία ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Βενεζουέλα, ανέφερε το ΥΠΕΞ της Κίνας
Η Βενεζουέλα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της μόνη της με ειρηνικές συνομιλίες και σε αυτό το πλαίσιο η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας που γίνονται προς τον σκοπό αυτό, όπως μεταδίδει το Reuters.
Περίπου 20 κράτη- μέλη τη ΕΕ , συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας ευθυγραμμίστηκαν με τις ΗΠΑ, όσον αφορά την αναγνώριση του Juan Guaido ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας και παράλληλα πιέζουν τον Nicolas Maduro να προκηρύξει εκλογές.
Σαν αντιστάθμισμα στη σκληρή γραμμή της Ουάσινγκτον, η ΕΕ και μία ομάδα λατινοαμερικάνικων χωρών έχουν κρατήσει μία πιο μετριοπαθή στάση για τη Βενεζουέλα, ζητώντας διάλογο και νέες εκλογές.
Η Διεθνής Ομάδα Επαφής για τη Βενεζουέλα, που στηρίζεται από την ΕΕ και είχε την πρώτη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, υποστήριξε ότι μία παρέμβαση με τη βία θα επιδεινώσει την κρίση.
Ανταποκρινόμενο σε αυτό, το κινέζικο υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για μία ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη Βενεζουέλα και ελπίζει όλες οι πλευρές να συνεχίσουν να παίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο.
"Οι υποθέσεις της Βενεζουέλας πρέπει να επιλυθούν από τον λαό της, εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του νόμου, μέσω του ειρηνικού διαλόγου και των πολιτικών διαύλων», ανέφερε χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ της Κίνας.
"Μόνο με αυτόν τον τρόπο η Βενεζουέλα μπορεί να έχει μία σταθερότητα που θα κρατήσει" καταλήγει η ανακοίνωση.
Η Κίνα έχει προβεί σε χορηγήσεις δανείων πάνω από 50 δισ. δολ. στη Βενεζουέλα μέσω πετρελαϊκών - δανειακών συμφωνιών την προηγούμενη δεκαετία, διασφαλίζοντας έτσι ενεργειακές προμήθειες για την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης