Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες – Κλειστό και το ρεύμα προς Αθήνα - Που έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα

Έκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες – Κλειστό και το ρεύμα προς Αθήνα - Που έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα
Oι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας σε συγκέντρωση θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους
(upd3) Στις σήραγγες των Τεμπών βρίσκονται οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι έχουν κλείσει τόσο το ρεύμα της εθνικής οδού από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, όσο και από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.
Στα Τέμπη η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γίνεται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού.
Ο αγροτικός κόσμος δηλώνει πως υλοποιεί την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο τις σήραγγες των Τεμπών και αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μάλιστα, επανέλαβαν την πρόσκληση προς την κυβέρνηση για διάλογο με διευρυμένο κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αυτοκίνητα.
Στο μεταξύ, στις 14:00 έληξε ο αποκλεισμός στον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας,  ενώ οι αγρότες των Σερρών προχωρούν σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, μέχρι και τις 15.00.
Παράλληλα, καθυστερήσεις σημειώνονται στα διόδια των Μαλγάρων, όπου οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας έχουν αποκλείσει το σημείο.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στον αποκλεισμό των Τεμπών, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται να προχωρήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου 9/2, οι αγρότες  από το μπλόκο της Νίκαιας.

Σήμερα ο αγροτικός κόσμος από το πανθεσσαλικό μπλόκο θα κατευθυνθούν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προς τις σήραγγες των Τεμπών, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, για να αποφασίσουν πόση ώρα θα αποκλείσουν το δρόμο.
Πρόκειται για κίνηση που γίνεται μετά από απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη  γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας, μετά την άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, στην Κεντρική Μακεδονία μπλόκα έχουν στήσει οι αγρότες στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, στο νομό Πέλλας στον κόμβο Γυψοχωρίου, στο νομό Πιερίας στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης, στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης –Θεσσαλονίκης, αλλά και στις Σέρρες στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.
Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Καστοριά δρομολογούν συγκέντρωση στις 12:00  έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολ. Τελιγιορίδου, ενώ την ίδια ώρα περίπου αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο στο ύψος των Μαλγάρων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης