Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 250 εταιρείες θα «μετακομίσουν» στην Ολλανδία από τη Βρετανία, μετά το Brexit

Τουλάχιστον 250 εταιρείες θα «μετακομίσουν» στην Ολλανδία από τη Βρετανία, μετά το Brexit
Οι περισσότερες εταιρείες είναι βρετανικές αλλά επίσης υπάρχουν ασιατικές και αμερικανικές
Σε συνομιλίες με τουλάχιστον 250 εταιρείες, που σκοπεύουν να μετακινηθούν στην Ολλανδία από τη Βρετανία μετά το Brexit στις 29 Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε πως βρίσκεται η ολλανδική κυβέρνηση.
Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε έκθεσή του, πως περί τις 42 εταιρείες με τα υποκαταστήματά τους, δημιούργησαν 1.923 θέσεις εργασίας το 2018.
Μεταξύ των εταιρειών αυτών βρίσκονται η Ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Norinchukin, η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης TVT Media, και οι πάροχοι  χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών MarketAxess και Azimo.
«Το 2019, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Discovery και Bloomberg, έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην Ολλανδία λόγω του Brexit», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
«Επιπλέον, ο Ολλανδικός Οργανισμός Ξένων Επενδύσεων μιλά με περισσότερες από 250 ξένες εταιρείες που εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας επιχειρήσεων στην Ολλανδία μετά από την Brexit», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι περισσότερες εταιρείες είναι βρετανικές αλλά επίσης υπάρχουν ασιατικές και αμερικανικές, επισημαίνει το Reuters.  
Πρόκειται για εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα μέσα ενημέρωσης, την υγεία και την εφοδιαστική αλυσίδα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης