Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεισόδια στη διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι – Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή

Επεισόδια στη διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι – Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή
Οι συγκεντρώσεις επισκιάστηκαν  και πάλι από συγκρούσεις στο Παρίσι αλλά και από τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους όλων των μεγάλων γαλλικών πόλεων το Σάββατο (9/2) στην 13η συνεχόμενη κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων τους τελευταίους τρεις μήνες.
Οι συγκεντρώσεις επισκιάστηκαν  και πάλι από συγκρούσεις στο Παρίσι αλλά και από τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε και μια απόπειρα εμπρησμού στην κατοικία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης στη Βρετάνη, όμως οι αρχές δεν συνδέουν άμεσα αυτήν την υπόθεση με τις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν στις διαδηλώσεις 12.100 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 4.000 στο Παρίσι.
Οι αριθμοί αυτοί πάντως αμφισβητούνται έντονα από τα κίτρινα γιλέκα.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Ηλύσια Πεδία το μεσημέρι.
Επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της Εθνοσυνέλευσης.
Ένας 30χρονος διαδηλωτής έχασε το χέρι του όταν εξερράγη ένας «μηχανισμός» που κρατούσε, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.
Δεν έχει διευκρινιστεί από επίσημη πηγή τι ακριβώς συνέβη, όμως ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα βιντεοσκόπησε τη στιγμή του ατυχήματος, είπε ότι επρόκειτο για "βομβίδα κρότου-λάμψης" από εκείνες που εκτόξευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τραυματίας έχασε τέσσερα δάχτυλα του χεριού του.
Σποραδικά επεισόδια σημειώνονταν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, που έφτασε γύρω στις 16:30 κοντά στον Πύργο του Άιφελ, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα.
Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Ένα σκούτερ και ένα περιπολικό πυρπολήθηκαν ενώ έσπασαν και βιτρίνες καταστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης