Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την πολιτική αλλαγή - Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την πολιτική αλλαγή - Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις 26 Μαΐου θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το Σάββατο (9/2/2019) στα Γιαννιτσά στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος.
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι, οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Δυστυχώς χθες το βράδυ με την ψήφο τους 153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος», σημείωσε.
Για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ειδικότερα, είπε ότι το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του μακεδονικού, αλλά παρατήρησε ότι ο κ. Καμμένος έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αμβλύνω τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι μια εθνική υποχώρηση που έγινε με τόση ευκολία γιατί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σεβάστηκαν τις ιστορικές ευαισθησίες των ανθρώπων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά εδώ στα Γιαννιτσά», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για τον πρωθυπουργό παρατήρησε πως δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων και είπε πως το 70% του ελληνικού λαού και το 80% των Μακεδόνων είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατηγόρησε την Ελενα Κουντουρά και την Κατερίνα Παπακώστα ότι «εξαγοράστηκαν, πολιτικά εξαγοράστηκαν» για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά που έχουμε ζήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν προηγούμενο.
Άλλοι ψηφίζουν τις Πρέσπες, άλλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά κρατάνε τα Υπουργεία τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση.
Στο Θεό σας, πιστεύετε πραγματικά ότι υπήρχε περίπτωση η κ. Κουντουρά και η κ. Παπακώστα να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν δεν είχαν Υπουργείο;
Φυσικά και εξαγοράστηκαν, πολιτικά εξαγοράστηκαν για να στηρίξουν την κυβέρνηση, για να κρατήσουν λίγο ακόμα τις υπουργικές τους καρέκλες».
Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι αναγνωρίζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια κυρωμένη διεθνή συμφωνία, δεν απεμπολεί, όμως, τα εθνικά όπλα που έχει στη διάθεση της και, αν χρειαστεί, θα βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα.
Υπενθύμισε δε πως η  επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.
_DPT7305.jpg
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις 26 Μαΐου θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές, και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε εγρήγορση για τις εκλογικές μάχες που έρχονται.
«Η κλεψύδρα αδειάζει.
Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα αλλά, εν πάση περιπτώσει, τον… φάγαμε τον γάιδαρο.
Επιτέλους, θα πούμε σε αυτή την κυβέρνηση: Τελειώσατε, φύγετε, αρκετή ζημιά κάνατε.
Μας πνίξατε στους φόρους, μας κοροϊδέψατε, και τώρα δώσατε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονές μας», σημείωσε.
Παράλληλα επισήμανε ότι οι εκλογές θα είναι δύσκολες, για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και τόνισε πως δεν του αρκεί η απόρριψη του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και αυτού του «απαράδεκτου συνονθυλεύματος» που μας κυβερνάει, αλλά, θέλει -όπως είπε- τη θετική ψήφο των πολιτών.
Τόνισε πως από σήμερα η Ν.Δ. ξεκίνησε μια νέα καμπάνια για τις εκλογές και χρειάζεται εθελοντές εκλογικούς αντιπροσώπους σε κάθε κάλπη.
«Η κοινωνία και ειδικά εδώ στη Μακεδονία θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό», είπε και συνέχισε:
«Εγώ θέλω να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών, την εμπιστοσύνη τους ως μια πολιτική δύναμη που την επόμενη μέρα μπορεί να κάνει καλύτερη των ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων».
Δεσμεύτηκε επίσης για μειώσεις σε φόρους και εισφορές και επαναφορά του νόμου και της τάξης στη χώρα.
_DPT7380.jpg
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόϊδεψε τους αγρότες και υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει ειδικά κίνητρα με χαμηλότερη φορολογία, επίσης θα φροντίσει να δίνονται στην ώρα τους οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και θα αλλάξει το γραφειοκρατικό πλαίσιο, ώστε να έρχονται πιο γρήγορα στους αγρότες τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που τους αφορούν.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των επερχόμενων εκλογών: «Απευθυνόμαστε σε όλους.
Ακόμη και σε ανθρώπους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους, αλλά και σε αυτούς που ψήφισαν άλλα κόμματα.
Σήμερα οι ιδεολογικές γραμμές για κάποιους ξεθωριάζουν. Γιατί; Γιατί το διακύβευμα για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο.
Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία, φίλες και φίλοι -και αισθάνομαι πολύ έντονο και μεγάλο το βάρος στις πλάτες μου- αλλά είμαι έτοιμος να το σηκώσω γιατί έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να βγάλουμε οριστικά τον τόπο από την κρίση. Και είναι η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη μάχη της γενιάς μας αυτή.
Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί, θα την κερδίσουμε μαζί, θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Θα οδηγήσουμε τον τόπο με ασφάλεια, με σιγουριά στην πρόοδο».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νωρίτερα επισκέφθηκε την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών, ενώ στη συνέχεια έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους.
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης