Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε τους βουλευτές μου με ανταλλάγματα - Μετά τη Merkel προσκύνησε και τον Erdogan

Καμμένος: Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε τους βουλευτές μου με ανταλλάγματα - Μετά τη Merkel προσκύνησε και τον Erdogan
Ο Τσίπρας μπήκε σε ξένο σπίτι, να πάρει τα παιδιά, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Νέα σκληρή επίθεση στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας τον για προσφορά ανταλλαγμάτων σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, ώστε να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε τους βουλευτές μου»  σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Όπως αναφέρει "βλέπω και ξαναβλέπω πολλές φορές το βίντεο της ομιλίας μου από τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Όταν είπα από το βήμα της Βουλής ότι υπάρχει σχέδιο κατάργησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. ο πρωθυπουργός ξαφνιάστηκε.
Αυτό τουλάχιστον έδειξε η έκφρασή του.
Έδειξε σαν να μην είχε ιδέα.
Και όταν μίλησα και αργότερα μαζί του ιδιωτικά, μου είπε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό", αλλά "απ΄ότι απεδείχθη όχι μόνο το γνώριζε αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων  σε κυβερνητικές θέσεις".
"Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι, με σκοπό να πάρει τα παιδιά και μάλιστα ένας άνθρωπος που είχε το ελευθέρας να μπαίνει στο σπίτι... » τονίζει ο κ. Καμμένος.
«Εγώ του έμαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba» αναφέρει με ειρωνική διάθεση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
«Ήξερα από τις σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό και το Μαξίμου», προσθέτει, «ότι η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή παίρνουν γραμμή απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο», «είδα πρωτοσέλιδα εφημερίδων να μου κάνουν σφοδρή επίθεση», αλλά και «συνεντεύξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Νίκου Φίλη.
Να σας πως δεν με ανησύχησε ιδιαίτερα γιατί ήταν γνωστή η κόντρα μας για την Εκκλησία.
Επίσης, του Πάνου Σκουρλέτη, που είχε μια θεσμική θέση ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, με αποκορύφωμα αυτή του Νίκου Κοτζιά που ουσιαστικά δήλωσε ότι «η συνεργασία μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες πρέπει να τελειώσει τώρα για να προχωρήσουμε σε ένα προοδευτικό πολιτικό μέτωπο».
Όπως σημειώνει «η προσπάθεια αποδόμησής μου, αλλά και των ΑΝΕΛ, ξεκίνησε με το ταξίδι μου στις ΠΑ και το περίφημο plan B (σ.σ. πρόταση του κ. Π. Καμμένου για μια αμυντική  συμμαχία στα Βαλκάνια ως εναλλακτική της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά και δημιουργία μιας νέας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο)».
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι στα τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τον πρωθυπουργό δεν είχε ανταλλάξει ούτε μία άσχημη κουβέντα "διότι υπήρχε  σεβασμός του ενός απέναντι στον άλλον, απέναντι στα όρια και στην ιδεολογία του" και μάλιστα, πολλές φορές ο πρωθυπουργός έπαιρνε αποφάσεις πριν καν του το ζητήσει, όπως η αποπομπή απο την κυβέρνηση του Ν. Φίλη χωρίς ο ίδιος να το απαιτήσει.   
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία αναφέρει δε, ότι «μετά τα συγχαρίκια που πήρε από τη Merkel έσπευσε να υποκλιθεί και στον Erdogan» και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι "η Τουρκία θα ήταν για όλους μας θετικό να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί την Ελλάδα και να λειτουργεί  στην περιοχή σαν μπαμπούλας.
Είναι τιμή μου που η αποχώρησή μου ικανοποίησε τους Τούρκους".

"Κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν αυτή τη σκευωρία εναντίον μου"

Κάνοντας αναφορά στις σχέσεις του με τον Α. Τσίπρα τονίζει ότι δεν δοκιμάστηκαν ποτέ στα τέσσερα χρόνια, «δεν υπερβήκαμε καν τα όρια της ευπρέπειας. Ούτε έντονη κουβέντα έχουμε ανταλλάξει», συμπληρώνοντας ότι «προς το τέλος βέβαια κάποιοι προσπαθούσαν να ενσπείρουν ζιζάνια».
Ο κ. Καμμένος ανέφερε  χαρακτηριστικά «όταν έγινε στην Αμερική αυτή η επίθεση εναντίον μου, γύρισα και του είπα “Γιατί δε Αλέξη βλέπω αυτή την επίθεση;”.
Τότε εκείνος μου απάντησε “ήρθε και μας είπε ο Μπακογιάννης ότι συνάντησες δυο φορές τον Μητσοτάκη”.
“Είσαι τρελός” του απαντάω, “θα το έκανα ποτέ εγώ αυτό;”.
Όπως καταλαβαίνεις, κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν αυτή τη σκευωρία εναντίον μου.
Πρόκειται για σχέδιο που έχει ξεπεράσει τα όρια όχι μόνο της ευπρέπειας και της ηθικής, αλλά και της δημοκρατικής τάξης».

Τι ανέφερε για Κοτζιά - Βούτση - Κουντουρά - Κόκκαλη - Κουίκ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά λέγοντας πως έβαλε τους ανθρώπους του Soros από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εξωτερικών μέσα από το σύστημα με τις βίζες.
«Να με καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσω, μπορώ να το αποδείξω», σημειώνει χαρακτηριστικά. 
Από τα «πυρά» του κ. Καμμένου δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Κάνει λόγο για τον χειρότερο πρόεδρο Βουλής που έχει περάσει ποτέ και αναφέρει:
«Του είπα, Αυτό που κάνεις είναι άδικο.
Εγώ για σένα (για τον γιο σου) απολογούμην τέσσερις ώρες στις ΗΠΑ».
Κριτική άσκησε και σε πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ.
«Η κυρία Κουντουρά ήταν αυτή η οποία έλεγε "ποτέ δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών" και ο κ. Κόκκαλης μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ωρυόταν ότι έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση αν η ΝΔ κατέθετε πρόταση μομφής.
Καλά, δεν λέω για τον κ. Κουίκ.
Η περίπτωσή του , αν θέλετε, με πείραξε περισσότερο γιατί αντάλλαξε με μια υπουργική καρέκλα τη βουλευτική έδρα που θα αποκτούσε εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος τελικά παραιτείτο.
Επιτέθηκε σε μένα μέσα στο γνωστό πλέον Υπουργικό Συμβούλιο με τις θέσεις του κ. Κοτζιά".
Υπενθύμισε ότι το 2015 δυσκολεύτηκε πολύ να πείσει τον κ. Κουίκ ότι έπρεπε να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν οι εποχές που έβγαινε και έλεγε ότι "εμείς ποτέ με την Αριστερά".
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο κ. Κουίκ ήταν αυτός "που γύριζε στην Αυστραλία και στην Αμερική και έλεγε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας.
Ήταν αυτός που γονάτιζε στα μνημεία και προσκυνούσε καθ΄ υπερβολή για να αποδείξει τον πατριωτισμό του".
"Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι μόνο, μέθυσε τόσο πολύ που θεώρησε ότι πρέπει να δαγκώσει το χέρι αυτού που που τον έκανε δυο φορές βουλευτή Επικρατείας και εν συνεχεία υπουργό χωρίς να εκλεγεί», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης