Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Μιχαλολιάκος: Από τα Ίμια του ’96 στην συμφωνία των Πρεσπών

Ν. Μιχαλολιάκος: Από τα Ίμια του ’96 στην συμφωνία των Πρεσπών
Άρθρο του Ν Γ. Μιχαλολιάκου, Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή
«Kάθε χρόνο μια παγερή νύχτα του χειμώνα μαζευόμαστε για να τιμήσουμε την μνήμη τριών Παλικαριών. Και γίνεται το τελευταίο Σάββατο του Γενάρη ή το πρώτο του Φλεβάρη η Μυσταγωγία αυτή. Και συμπτωματικά η ημέρα αυτή πέφτει κοντά σε μια μεγάλη ημερομηνία, στις 4 Φεβρουαρίου του 1843, όταν άφησε την τελευταία του πνοή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο πατέρας του Έθνους. Και ήταν τότε που στο φέρετρό του, τον στόλισαν με τ’ άρματά του  τα χιλιοτιμημένα και στα πόδια του έβαλαν μια τουρκική σημαία… Και ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που όταν τα πάντα είχαν χαθεί και έμεναν ελάχιστες γωνιές ελεύθερες στην Ελλάδα, όταν το σπαθί του Ιμπραήμ είχε θερίσει τα πάντα και μοίραζε προσκυνοχάρτια, ήταν τότε που κράτησε ζωντανό το Έθνος, λέγοντας το περίφημο «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»…
 
Εναντίον Όλων για την Μακεδονία μας!
 
“Ήταν αρχές Οκτωβρίου του 2015, όταν στο γραφείο μου στην Βουλή ήλθε μία επιστολή από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών, Κοτζιά, ο οποίος μου έλεγε να προτείνω μία ονομασία για το κράτος των Σκοπίων.
Κράτησα την επιστολή και περίμενα την Ολομέλεια της Βουλής, όπου την έδωσα στη δημοσιότητα και τον κάλεσα να δώσει εξηγήσεις, γιατί τότε ακριβώς ήταν και που είχε πάει επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας στις Ηνωμένες Πολιτείες και γράφανε τα δημοσιεύματα ότι σκέπτονται να βάλουν με τις ευλογίες της Ελλάδος, τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.
\Το πρόβλημα που τίθεται και πρέπει να αντιληφθείτε είναι ότι οι Αμερικανοί είχαν ένα αίτημα προς την Ελλάδα, την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Και ήταν η δική μας θέση πλεονεκτική, ώστε να απαιτήσουμε, προκειμένου να γίνει αυτό πραγματικότητα, να πάρουν την ονομασία που θέλαμε τα Σκόπια.
Και αντί να πάρουμε, δώσαμε τελικά. Εάν αυτό δεν είναι εθνική μειοδοσία, τότε τι είναι;
 Εις ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Χρυσή Αυγή ολόθερμα συμμετείχε και συμπαραστάθηκε σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις χωρίς να προσπαθήσει ούτε μία φορά να τις “καπελώσει” και μάλιστα στη τελευταία συγκέντρωση είχαμε το σύνθημα «Όλοι την Κυριακή με μια Σημαία Ελληνική».
Επίσης, απευθύναμε επιστολή στον ΟΗΕ και είπαμε ότι αν η Χρυσή Αυγή εξουσιάσει αυτόν τον τόπο, αυτή η συμφωνία θα σκιστεί.
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε κράτος στα Βόρεια σύνορά μας με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
 Βασιζόμενοι σε ένα άρθρο του Συντάγματος, το οποίο δεν σέβονται αυτοί που υποτίθεται ότι είναι το «συνταγματικό τόξο», το άρθρο 28, που λέει ότι για μείζον εθνικό θέμα απαιτείται πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 ψήφοι κάναμε αίτηση να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία από 180 βουλευτές.
Την ίδια ώρα θεωρούν σοβαρό Εθνικό θέμα το πώς θα εκλεγούν οι διάφοροι “Μαυρογιαλούροι” στις περιοχές τους και αυτό χρειάζεται πλειοψηφία 180 ψήφων.
Κάναμε την αίτηση αυτήν, λοιπόν, και αντιμετωπίσαμε εχθρότητα όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία διά στόματος Δένδια, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του απήντησα άμεσα λέγοντας τόσο στον ίδιο όσο και στους νεοδημοκράτες ότι δεν τους περιποιεί τιμή το χειροκρότημα του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή τη συμφωνία.
 
Πρόταση για Δημοψήφισμα
 
“…Έλεγαν κάποιοι ψευτοπατριώτες, οι οποίοι εξυπηρετούν τα σχέδια του κατεστημένου: «Γιατί δεν παραιτείστε»; Ανοίξτε το Σύνταγμα, ανοίξτε τους νόμους και δείτε.
Δεν θα γινότανε τίποτα με την παραίτησή μας. Γινότανε, όμως, κάτι άλλο και το θέσαμε στη Βουλή.
Υπάρχει ένα άρθρο στο Σύνταγμα, το άρθρο 51, το οποίο λέει ότι «Νόμος ορίζει τον αριθμό των βουλευτών που δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 200».
Βασιζόμενος σε αυτό το άρθρο του Συντάγματος κατέθεσα την πρόταση στη Βουλή ούτως ώστε αν παραιτηθεί όλος ο αριθμός των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και ο δικός μας ήταν σύνολο 110 βουλευτές και δε μπορούσε να λειτουργήσει η Βουλή.
Θα γινόντουσαν αυτομάτως οι εκλογές, δεν θα μπορούσε να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί.
 Μόλις πριν δύο ημέρες, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, 16 βουλευτές, αποστείλαμε σε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου, και στους 300, αίτημα για να γίνει δημοψήφισμα. Κανένας δεν απάντησε, δεν σέβονται ούτε καν τη θέληση του λαού. Να αποφασίσει επιτέλους ο λαός, εάν θέλει το «Βόρεια Μακεδονία».
 Σε όλα αυτά θέλω να προσθέσω τον βρώμικο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βγήκε και είπε ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία στη Βουλή. Τους είπαμε:
«Δεν αρκεί. Βάλτε ένα "άλφα" και δεσμευτείτε ότι θα ακυρώσετε τη συμφωνία, εάν γίνετε κυβέρνηση». Και άρχισαν τις δικαιολογίες ότι το κράτος έχει συνέχεια, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ίδιες δικαιολογίες με αυτές που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και έφερε νέο μνημόνιο.
 Αναξιόπιστοι, πολιτικάντηδες, δημαγωγοί και οι δύο, το ίδιο επικίνδυνοι για την Πατρίδα και απέναντί τους μία δύναμη, η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων”.
 
Ημέρες του ΄96, όταν κάποιοι καταπρόδωσαν την Ελλάδα
 
«…Ημέρες του ΄96 ήτανε όταν ακούστηκε η είδηση η θλιβερή. Ας ανάψουν οι δάδες προς Τιμήν των τριών Γενναίων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού και ας θυμηθούμε εκείνες τις ημέρες, όταν κάποιοι καταπρόδωσαν την Ελλάδα, δεχόμενοι το προδοτικό «ΟΧΙ σημαίες- ΟΧΙ στρατιώτες- ΟΧΙ πλοία» και για πρώτη φορά έγινε υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από εθνικά κυρίαρχο έδαφος.
 Και ήταν Αύγουστος του 1996 όταν ακούσαμε την είδηση την πικρή για την στυγνή δολοφονία ενός Ελληνόπουλου στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο και δύο ημέρες μετά είδαμε το Παλικάρι με το τσιγάρο στο στόμα να πέφτει νεκρό, προσπαθώντας να κατεβάσει μια τουρκική σημαία. Και από τον Αύγουστο του ΄96 στον Οκτώβρη του 2018, όταν ένα άλλο Παλικάρι πέθαινε στη Βόρειο Ήπειρο προκειμένου να ανεβάσει μια Ελληνική Σημαία. Τι σημασία έχει, όμως, έχει για τους ραγιάδες η Κύπρος και τι σημασία έχει η Βόρειος Ήπειρος…
 Πριν από περίπου ένα χρόνο με κάλεσε στη διάρκεια της επίσημης επισκέψεώς του στη χώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου και του έκανα δώρο το αντίγραφο μιας Αθηναϊκής τριήρους, λέγοντάς του: «Τότε που είχαμε τριήρεις με πανιά και κουπιά φτάνανε τα πλοία στην Κύπρο, τώρα που έχουμε φρεγάτες, υποβρύχια και αντιτορπιλικά δεν φτάνουν, γιατί δεν υπάρχει ένας Κίμων».
 Κάθε χρόνο μια συγκέντρωση και μία πορεία αφιερωμένη σ’ αυτούς που έδωσαν το Αίμα Τους για την Ελλάδα, για να μείνει γαλανό και Ελληνικό για πάντα το Αρχιπέλαγός. Ας γνωρίζουν οι διώκτες μας, ας γνωρίζει το αντεθνικό κράτος ότι δεν θα μας λυγίσουν, δεν θα μας σταματήσουν».
 Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης