Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης

Reuters: Ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης
Παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης, μετά το τροχαίο που είχε προκαλέσει στις 17/1
Ο 97χρονος πρίγκιπας Φίλιππος και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης, μετά το τροχαίο που είχε προκαλέσει τον προηγούμενο μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο ίδιος δεν είχε πάθει τίποτα στις 17 Ιανουαρίου, όταν ανατράπηκε το αυτοκίνητό του, αλλά μία 28χρονη και μία 45χρονη, που έχει και εννέα μηνών μωρό, είχαν τραυματιστεί ελαφρά στο γόνατο και τον καρπό.
"Μετά από  αρκετή σκέψη ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε να παραδώσει οικειοθελώς το δίπλωμα οδήγησης" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Ο Φίλιππος που είχε ισχυριστεί ότι προκάλεσε το ατύχημα, επειδή τον τύφλωσε ο ήλιος, είχε δεχτεί και παρατήρηση από την αστυνομία, επειδή οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας δύο μέρες αργότερα.
Η αστυνομία του Νόρφολκ επιβεβαίωσε ότι ο 97χρονος παρέδωσε οικειοθελώς το δίπλωμά του.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει αποσυρθεί από το 2017 και από τη δημόσια ζωή, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύει την 92χρονη σύζυγό του και βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας πέρα από το οποίο να απαγορεύεται η οδήγηση στη Βρετανία, αλλά όσοι είναι άνω των 70 ετών πρέπει να εξετάζονται κάθε τρία χρόνια.
 Ο Barack Obama είχε δηλώσει όταν ο Φίλιππος τον μετέφερε μαζί με τη Michelle Obama στο Κάστρο του Ουίνδσορ για δείπνο ότι "ποτέ δεν είχα για οδηγό έναν Δούκα του Εδιμβούργου, αλλά η οδήγησή του ήταν πολύ καλή".
Η βασίλισσα Ελισάβετ που ήταν εκπαιδευμένη οδηγός στρατιωτικών οχημάτων κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είχε σοκάρει τον πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Abdullah όταν πήρε στο τιμόνι και τον έκανε μία βόλτα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία το 1998.
Εκείνη την εποχή απαγορευόταν ακόμα να οδηγούν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης