Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Η πετρελαϊκή PDVSA μεταφέρει τους λογαριασμούς της στη ρωσική Gazprombank

Βενεζουέλα: Η πετρελαϊκή PDVSA μεταφέρει τους λογαριασμούς της στη ρωσική Gazprombank
Η  PDVSA ανέθεσε στους πελάτες των κοινοπραξιών να μεταφέρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς
(upd) Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας μεταφέρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στις κοινοπραξίες της σε μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες, τη Gazprombank, εν μέσω κυρώσεων από τις ΗΠΑ,  όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters.
Η  PDVSA ανέθεσε στους πελάτες των κοινοπραξιών να μεταφέρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς που άνοιξε στη ρωσική τράπεζα.
Επίσης η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει ζητήσει από τους ξένους εταίρους της στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ των οποίων η αμερικανική Chevron Corporation, η νορβηγική Equinor και η γαλλική Total, να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν μέρος των κοινοπραξιών.
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ υπόσχονται να αμβλύνουν τις κυρώσεις στην PDVSA αν το Καράκας μεταφέρει τον έλεγχο της εταιρείας στην αντιπολίτευση.
Η αμερικανική κυβέρνηση, που αναγνώρισε τον αυτοανακηρυχθέντα ως προσωρινό πρόεδρο, Juan Guaido εμπόδισε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας  της Βενεζουέλας και επέβαλε απαγόρευση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτήν.

Η απάντηση της Gazpombank

Απαντώντας στο δημοσίευμα, η ρωσική τράπεζα αναφέρει πως η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας διατηρεί λογαριασμό στο συγκεκριμένο ίδρυμα εδώ και πολλά χρόνια και επομένως δεν έχει ανοίξει κανέναν καινούργιο.
«Τονίζουμε ότι δεν έχουν ανοιχθεί νέοι λογαριασμοί και πως η τράπεζα δεν σκοπεύει να ανοίξει και νέους λογαριασμούς»,  ανακοίνωσε η Gazprombank.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης