Αριστερός δικτάτορας ο Maduro, ο λαός της Βενεζουέλας λιμοκτονεί....η παρέμβαση των ΗΠΑ και η στάση της Ιταλίας

Αριστερός δικτάτορας ο Maduro, ο λαός της Βενεζουέλας λιμοκτονεί....η παρέμβαση των ΗΠΑ και η στάση της Ιταλίας
Γιατί η Ιταλία δεν συμφωνεί με τις ΗΠΑ στα σχέδια για την Βενεζουέλα και η γαλλοιταλική κόντρα
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς Maduro στην Βενεζουέλα έχει αποτύχει.
Πρόκειται για ένα τυπικά εκλεγμένο αριστερό δικτάτορα, άπληστο, που έχει οδηγήσει την οικονομία της Βενεζουέλας σε μαρασμό.
Ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί στο 1.000.000%, σχεδόν το 20% του πληθυσμού αναζητάει τροφή από τα σκουπίδια, τα super market έχουν καταρρεύσει, οι πολίτες της Βενεζουέλας ζουν ένα εφιάλτη.
Τουλάχιστον η πλειοψηφία καθώς όπως σε όλα τα κομουνιστικά – σοσιαλιστικά καθεστώτα, υπάρχει μια ομάδα της νομενκλατούρας που διάγει βίο πλουσιοπάροχο.  
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τόσο ο Chavez όσο και ο Maduro ήταν επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του λαού της Βενεζουέλας.
Όμως ενώ αυτά ισχύουν 100% οι μεθοδεύσεις των ΗΠΑ της Ρωσίας, Κίνας με διαφορετικά κίνητρα και ελατήρια…και η στάση της Ιταλίας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς της  Βενεζουέλας εδώ και χρόνια.
Η Ουάσινγκτον θέλει να ιδιωτικοποιηθεί η κρατική εταιρεία πετρελαίου ώστε να μπορέσει να πέσει στα χέρια των πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ.
Αυτό θα εξασφάλιζε τον έλεγχο της Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ.
Κατά ορισμένους οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει τεράστια ανταλλάγματα σε στρατιωτικούς της Βενεζουέλας ώστε να ανατρέψουν τον Maduro.
Οι ΗΠΑ αλλά και πολλές χώρες της ΕΕ υποστήριξαν τον Juan Guaido ο οποίος χρήστηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Τυπικά ο Maduro παρότι είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, φαίνεται ότι στερείται της δύναμης να συλλάβει τον Juan Guaido και έτσι η Βενεζουέλα έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.
Η αδυναμία του Maduro να υπερασπιστεί την εξουσία του είναι απόδειξη αδυναμίας.
Εάν η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάσουν στρατιωτική παρουσία στη Βενεζουέλα για να προστατεύσουν τα δάνεια και τις επενδύσεις τους σε πετρέλαιο, η Βενεζουέλα θα μπορούσε να οδηγηθεί είτε σε ειρήνη είτε σε χάος.
Η Βενεζουέλα είναι μια ευκαιρία για τη Ρωσία και την Κίνα να αναλάβουν την ηγεσία του κόσμου, αλλά είναι αμφίβολο ότι οι κυβερνήσεις Κίνας και Ρωσίας έχουν το όραμα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και έτσι να αλλάξουν θεμελιωδώς τον κόσμο.
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα υπό τον Juan Guaido θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα παγωμένα κεφάλαια της Βενεζουέλας ώστε να αγοράσει όπλα και να δημιουργήσει έναν στρατό μισθοφόρων για να πολεμήσει το καθεστώς του Maduro. Όπως και στη Συρία, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες της CIA θα προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν. Η γραμμή τροφοδοσίας για έναν τέτοιο πόλεμο πιθανότατα θα διασχίσει την Κολομβία.
Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα την «παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας» από την Κολομβία στη Βενεζουέλα για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν διέλευση για περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις

Γιατί η Ιταλία δεν συμφωνεί με τις ΗΠΑ στα σχέδια για την Βενεζουέλα και η γαλλοιταλική κόντρα  

Η περίπτωση της Ιταλίας είναι ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη.
Η Ιταλία ενώ διάκειται φιλικά προς τον Trump τον αμερικανό πρόεδρο διαφώνησε με τις ΗΠΑ και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη ώστε να αναγνωρίσουν τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Την ίδια ώρα η Ιταλία βρίσκεται σε ένταση με την Γαλλία, με τον πρόεδρο Macron να κατηγορεί την Ιταλία και τον Salvini της Lega ότι υποκινεί τα κίτρινα γιλέκα στην Γαλλία και παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλης χώρας.
Στην Ιταλία το Κίνημα 5 Αστέρων και η Lega οι εθνικιστές που είναι πρώτο κόμμα επικρίνουν ιδιαίτερα τις νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές πολιτικές, τις οποίες ενσαρκώνει ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής τράπεζας Rothschild και σημερινός Πρόεδρος της Γαλλίας Macron.
Η Ιταλία επίσης κατηγορεί την Γαλλία ότι έχει συμμετάσχει σε εγκληματικές στρατιωτικές παρεμβάσεις μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Πρόσφατα ο Ιταλός αναπληρωτής Πρωθυπουργός Di Maio (και ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων) συναντήθηκε με μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας στη Γαλλία των γνωστών ως κίτρινα γιλέκα.
Τα κίτρινα γιλέκα εδώ και 12 εβδομάδες διαδηλώνουν ενάντια στις  οικονομικές πολιτικές του Macron και χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του ως  ελιτίστικη.
Ο Di Maio και ο έτερος Ιταλός αντιπρόεδρος Matteo Salvini (αρχηγός της Lega) υποστηρίζουν ανοιχτά τους Γάλλους διαδηλωτές, τους οποίους αναγνωρίζουν ως μέρος μιας λαϊκής εξέγερσης σε όλη την Ευρώπη ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα.
Οι γάλλοι κάνουν λόγο για «εξωφρενική παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του από την Ιταλία.
Η Γαλλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Ρώμη.
Την τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1940 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Όλα έχουν μια συμβολικότατα.
Όμως όλα αυτά αποτελούν ειρωνεία.
Η Γαλλία διαμαρτύρεται για την εικαζόμενη εμπλοκή της Ιταλίας στις εσωτερικές της υποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα η γαλλική κυβέρνηση συμμετέχει σε μια διεθνή προσπάθεια που ηγούνται οι ΗΠΑ για να επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς της Βενεζουέλας.
Η Γαλλία και πολλά άλλα μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας και των Κάτω Χωρών, ανακοίνωσαν ότι «αναγνωρίζουν» τον Juan Guaido ως «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας.
Να σημειωθεί ότι ο  Juan Guaido  αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου 2019.
Υπάρχουν ενδείξεις συσχετισμών μεταξύ του Guaido και του ακροδεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματός του με την αμερικανική CIA.
Η κίνηση κατά του Maduro, έχει ενορχηστρωθεί από τον Trump.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση Maduro και ο φυσικός πλούτος του έθνους - τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα σε πετρέλαιο στον πλανήτη - είναι προφανείς στόχοι για τις ΗΠΑ.
Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Τουρκία, καθώς και ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, της Νικαράγουας, της Βολιβίας και της Κούβας, καταγγέλλουν την παρέμβαση στην Βενεζουέλα.
Η απαίτηση των ΗΠΑ στον Maduro να παραιτηθεί κάτω από την απειλή της αμερικανικής στρατιωτικής εισβολής είναι ιμπεριαλιστική επιθετικότητα για ορισμένους
Στην προσπάθεια αυτή οι ΗΠΑ βρήκαν ως σύμμαχο την Γαλλία.
Η Ιταλία είναι ένα από τα λίγα κράτη της ΕΕ που αρνήθηκε να προσχωρήσει στο σχέδιο για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα. Η ιταλική κυβέρνηση ανέφερε ότι εμπόδισε την ΕΕ να εκδώσει κοινή αναγνώρισης του Guaido ως "προέδρου" αντί του Maduro.
Η στάση της Ιταλίας, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Βενεζουέλας αποτελεί προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.
Εάν δεν τηρηθεί η θεμελιώδης αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των εθνικών κρατών, τότε το όλο σύστημα του διεθνούς δικαίου θα καταρρεύσει.
Η αρχή έχει παραβιαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, κυρίως με τους παράνομους πολέμους που διεξάγονται από τις ΗΠΑ και τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Αλλά το τελευταίο επεισόδιο αλλαγής καθεστώτος στη Βενεζουέλα είναι ίσως το πιο τολμηρό.
Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σχεδιάζουν να ανατρέψουν τον Maduro ένα στυγνό δικτάτορα που όμως είναι εκλεγμένος.
O Maduro ως αρχηγός κράτους έχει αποτύχει γιατί ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Όμως οι ΗΠΑ είναι ορθό να παρεμβαίνουν ώστε να ανατρέψουν ένα δικτάτορα που έχει εκλεγεί και με τι πρόσχημα, την δημοκρατία ή το πετρέλαιο;

Η σοσιαλιστική ουτοπία και πως τα παιδιά των ελίτ της Βενεζουέλας περνούν ιδανική ζωή εις βάρος του λαού

Όπως σε κάθε ουτοπικό σοσιαλιστικό κράτος στην ιστορία του κόσμου, έτσι και στην Βενεζουέλα τα παιδιά των ελίτ του Chaves και Maduro περνούν ιδανική ζωή, πλούσια ζωή εις βάρος της πλειοψηφίας των πολλών…
Οι πολίτες λιμοκτονούν αλλά τα παιδιά των οικογενειών που διοικούν την Βενεζουέλα διάγουν μια άνετη και πλούσια ζωή που αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Βενεζουέλας.
Η Maria Gabriella η μεγαλύτερη κόρη του πρώην ηγέτη Huro Chaves, όλως τυχαίως είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Βενεζουέλας, σύμφωνα με την Daily Mail.
Διαχειρίζεται περιουσία περίπου 4 δισεκ. δολαρίων.

Η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez de Kirchner και Maria Gabriella
Maria

Όμως, ενώ η Gabriella βασίζεται στη διπλωματική ασυλία (είναι η εναλλακτική πρέσβειρα της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη), η μικρότερη αδελφή της Rosines Chavez εγκατέλειψε την Βενεζουέλα για το Παρίσι πριν από δύο χρόνια, αφού μια φωτογραφία της που προκλητικά παρουσίαζε δολάρια προκάλεσε εκτεταμένη οργή στους πολίτες της Βενεζουέλας.
Τώρα, η 20χρονη Rosines απολαμβάνει την πολυτελή ζωή στο Παρίσι ως φοιτήτρια στη Σορβόννη.
Rosines

Αλλά αν τα παιδιά του Chavezs συμπεριφέρονται προκλητικά…τα παιδιά του διαδόχου του Chavez του Maduro δηλαδή πολύ χειρότερα.
Τα παιδιά του Nicolas Maduro οι Yoswal Gavidia Flores και ο Walter Gavidia Flores πρόσφατα δαπάνησαν σε ελάχιστες ημέρες  45.000 δολάρια για 18 ημέρες που διέμειναν στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, όπου τα δωμάτια κοστίζουν 591 δολάρια τη νύχτα και το πρωινό είναι επιπλέον 40 δολάρια.

Yoswal Gavidia Flores και Walter Gavidia Flores
VENZ

Επιπλέον, ενώ οι γιοι της Maduro έκαναν πάρτι στο Παρίσι, έξι στους δέκα πολίτες Βενεζουέλας ανέφεραν ότι είχαν συγγενή που λιμοκτονούσε, ενώ μια στους 12 οικογένειες της χώρας αναγκάστηκε αναζητήσει τροφή από τα σκουπίδια.
Τα έξοδα του ξενοδοχείου στο Παρίσι των παιδιών του Maduro, σύμφωνα με υπολογισμούς ισοδυναμούσε με τους μηνιαίους μισθούς 2.000 κατοίκων της Βενεζουέλας.

Ο ίδιος ο Maduro έχει επικριθεί που εμφανίστηκε πρόσφατα σε βίντεο σε ένα συμπόσιο που διοργανώθηκε από τουρκική εταιρία εσωρούχων γνωστότερη ως "Salt Bae".

Αλλά μόνο ένα από τα πλούσια παιδιά της Βενεζουέλας έχει παρουσία Instagram στο ίδιο επίπεδο με τους πλούσιους απογόνους της αμερικανικής και ευρωπαϊκής ελίτ.
 Και αυτή είναι η κόρη του βασικού συνεργάτη του Maduro Diosdado Cabello.
Η κόρη του Cabello Daniela έχει φήμη στο Διαδικτύο χάρη στην εκπληκτική ομορφιά και τον τρόπο ζωής της, που μοιράζεται με τον φίλο της, τον λαϊκό τραγουδιστή Omar Acedo.
Dani

Βεβαίως, δεν είναι τόσο τυχερά όλα τα πλούσια παιδιά της Βενεζουέλας:
Ο Efrain Antonio Campo Flores και ο Franqui Francisco Flores βρίσκονται σε αμερικανική φυλακή, όπου θα παραμείνουν για 18 έτη για λαθρεμπόριο κοκαΐνης αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μέσω της Αϊτής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS