Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Στόχος της Ουγγαρίας είναι ένας ρυθμός ανάπτυξης 2% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Orban: Στόχος της Ουγγαρίας είναι ένας  ρυθμός ανάπτυξης 2% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ
«Αν οι άλλοι επιβραδύνουν, θα τους ξεπεράσουμε στη γωνία» δήλωσε ο Orban
Στόχος είναι μία σταθερή οικονομική ανάπτυξη πάνω από την αντίστοιχη σε επίπεδο ΕΕ, τόνισε την Κυριακή (10/2/2019) ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
«Η ουγγρική κυβέρνηση θα επιδιώξει να διατηρήσει την οικονομική ανάπτυξη 2% πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Orban.
«Αν οι άλλοι επιβραδύνουν, θα τους ξεπεράσουμε στη γωνία» δήλωσε ο Orban στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της χώρας.
Ο Orban ανακοίνωσε μια σειρά νέων φορολογικών και δανειακών παροχών για τις οικογένειες, ως μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησής του να ενισχύσει τον αριθμό των γεννήσεων κρατώντας παράλληλα μια σκληρή γραμμή κατά της μετανάστευσης.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την επέκταση ενός επιδοτούμενου δανειακού προγράμματος για οικογένειες με δύο τουλάχιστον παιδιά για την αγορά κατοικιών, επιδοτήσεις για αγορές αυτοκινήτων και απαλλαγή από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για γυναίκες που γεννούν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά.
«Αυτή είναι η απάντηση για τους Ούγγρους, όχι η μετανάστευση», είπε χαρακτηριστικά ο Orban.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης