Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυξήσεις σε επιδόματα και συντάξεις ζητά το SPD για να διασωθεί εκλογικά

Γερμανία: Αυξήσεις σε επιδόματα και συντάξεις ζητά το SPD για να διασωθεί εκλογικά
O μικρότερος κυβερνητικός εταίρος στη Γερμανία ζητεί αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις
Με πολιτική παροχών στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, προσπαθούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να διατηρήσει την επαφή του με την κοινωνία και να μην καταρρεύσει.
Σύμφωνα με κείμενο θέσεων του SPD, ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος στη Γερμανία ζητεί αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις αλλά και ενίσχυση των παροχών για τα παιδιά, προσπαθώντας έτσι να προσελκύσει  ψηφοφόρους σε τέσσερις περιφερειακές εκλογές φέτος.  
Αν και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μerkel είναι πιθανό να αντιταχθούν στις περισσότερες από τις προτάσεις που ενέκριναν οι ηγέτες του SPD σε συνεδρίαση, που είχαν στο Βερολίνο, υπάρχει μικρός κίνδυνος το σχέδιο να προκαλέσει κρίση στην κυβέρνηση.
Οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να ενώσουν το SPD πριν από περιφερειακές εκλογές τον Μάιο στη Βρέμη, όπου το κόμμα έχει κυβερνήσει από το 1946.
Αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της η ηγέτιδα του SPD Andrea Nahles ήταν προσεκτική, ώστε να μην τα παρουσιάσει ως πολιτικές απαιτήσεις από τους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι δεν είναι τόσο πρόθυμοι να αυξήσουν τα κρατικά επιδόματα.
«Αυτό δεν είναι ο στόχος μας», δήλωσε η Nahles όταν ρωτήθηκε πόσες παραχωρήσεις αναμένει να πάρει από το CDU και το αδελφό κόμμα της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) με έδρα τη Βαυαρία.
«Πρόκειται για ένα έγγραφο του SPD ... και αυτό σημαίνει ότι θα προωθήσουμε την εκστρατεία μας με βάση αυτές τις θέσεις μας», σημείωσε.
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την παράταση της περιόδου  για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας, ειδικά για τους ανέργους άνω των 50 ενώ περιλαμβάνεται και αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου από 9 σε 12 ευρώ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης