Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williamson (υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας): Μετά το Brexit, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μας

Williamson (υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας): Μετά το Brexit, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μας
Πρέπει να αυξήσουμε την παγκόσμια παρουσία μας, να αυξήσουμε τη δυνατότητα να καταφέρνουμε θανάσιμα πλήγματα είπε ο Βρετανός υπουργός
Την θέση ότι μετά το Brexit, η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ανά τον κόσμο διατύπωσε ο Gavin Williamson υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.
«Το Brexit μας φέρνει μπροστά σε μια σπουδαία στιγμή της ιστορίας μας.
Μια στιγμή κατά την οποία πρέπει να ενισχύσουμε την παγκόσμια παρουσία μας, να αυξήσουμε τη δυνατότητά μας να καταφέρνουμε θανάσιμα πλήγματα» αναμένεται να πει σε σημερινή του ομιλία ο Williamson, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπουργός αναμένεται να υποστηρίξει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει το νέο του αεροπλανοφόρο στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα προχωρήσει σε επενδύσεις προκειμένου η χώρα να αποκτήσει δυνατότητα κυβερνοεπιθέσεων και θα υιοθετήσει μετά το Brexit πολύ σκληρότερη στάση από στρατιωτική άποψη από εκείνη που τήρησε το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο θα τονίσει πως το Λονδίνο και οι σύμμαχοί του πρέπει να επιδεικνύουν ετοιμότητα «να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική ισχύ για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους».
«Μπορούμε να οικοδομήσουμε νέες συμμαχίες, να αναθερμάνουμε παλιές, και το σημαντικότερο, να καταστήσουμε σαφές πως είμαστε η χώρα που θα δράσει όταν χρειάζεται.
Και ένα έθνος στο οποίο μπορούν να στρέφονται οι άνθρωποι όταν ο κόσμος χρειάζεται ηγεσία» πρόκειται να πει ο Williamson, ο οποίος θα υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στον στρατιωτικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης