Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από τις 650 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από τις 650 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Δεν έκανε το χατίρι στους long η Fitch, ενώ διατυπώνει και κάποιες σκέψεις που δείχνουν ένα προβληματισμό. Σήμερα το βράδυ περιμένουμε τον MSCI.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικές με τις μετοχές των τραπεζών να καταγράφουν απώλειες. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός.

Όμως το άνοιγμα της Coca Cola και οι διαθέσεις των αγοραστών, φέρνουν αλλαγές στο πρόσημο του δείκτη. Αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα άλλωστε…

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το στοίχημα είναι η υπέρβαση των 660 μονάδων και μάλιστα με καλό όγκο που σημαίνει περισσότερους επενδυτές.

Προς το παρόν πάντως φαίνεται πως υπάρχουν διαθέσεις να κρατηθούν οι 650 μονάδες και… βλέπουμε. Υπάρχει βοήθεια και από τις αγορές της Ευρώπης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα short συνεχίζονται και δεν φαίνεται ότι πτοήθηκαν από την πρόσφατη τεχνική αντίδραση τα γνωστά funds.

Η Πειραιώς έχει απώλειες κοντά στο 3% και ακολουθούν με απώλειες μικρότερες του 2% οι υπόλοιπες τράπεζες. Όμως οι αγοραστές βελτίωσαν τις αποτίμήσεις.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξεχωρίζει από το ξεκίνημα της συνεδρίασης με άνοδο 2,25% και τιμή 2,27 ευρώ. Ο όγκος στις 3,5 χιλ. τεμάχια, αλλά για τα δεδομένα της μετοχής δεν είναι χαμηλός. Η αποτίμηση στα 100 εκατ. ευρώ περίπου.

Θυμίζουμε πως ξεκίνησε τη χρονιά κάτω από τα 1,90 ευρώ. Κοντά στο 20% τα κέρδη από την αρχή του έτους.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Οι φήμες για είσοδο στον MSCI ενίσχυσαν τον τίτλο στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Φυσικά και δεν μπορεί κάποιος να ξέρει τι έχει ο οίκος στο νου του να κάνει.

Σήμερα υποχωρεί περίπου 1% στο ξεκίνημα με όγκο 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,24 δισ. ευρώ. Θα αποτελούσε θετική έκπληξη η είσοδος της μετοχής στους εν λόγω δείκτες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με καλούς αγοραστές λίγο πάνω από τα 1,44 ευρώ και με όγκο 20 χιλ. τεμάχια λίγο μετά το άνοιγμα. Η άνοδος κάτω από 2%.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σήμερα ο νέος διαγωνισμός στην Τουρκία. Θυμίζουμε πως στον προηγούμενο η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει είχε καταθέσει τη μοναδική προσφορά.

Κάποιοι αναλυτές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τη διοίκηση, είχαν μιλήσει για υψηλό τίμημα. Όμως η διοίκηση είχε πει πως η αγορά έχει τεράστια περιθώρια.

Και επειδή δραστηριοποιείται χρόνια στην Τουρκία, ξέρει πως να βγάλει κέρδος ακόμα και με υψηλό τίμημα. Με όγκο κοντά στις 50 χιλ. τεμάχια και οριακή άνοδο. Η αποτίμηση στα 90 εκατ. ευρώ και η μεταβλητότητα αυξημένη.

ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ: Ξεκίνησε τη χρονιά στα 1,21 ευρώ και πλέον κάνει πράξη στα 1,49 ευρώ. Προφανώς και κάποιοι κατάλαβαν ότι η αξία της εισηγμένης είναι μεγαλύτερη από αυτή στο ταμπλό.

ΔΕΗ: Αν και ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές δεν είχε θετικό αποτέλεσμα και περιμένουμε τις εξελίξεις, η μετοχή έχει καλή εικόνα στο ταμπλό.

Η τιμή σήμερα υποχωρεί 1% αλλά οι αγοραστές είναι στα 1,30 ευρώ και λίγο υψηλότερα και φαίνεται πως έχουν διαθέσεις να απορροφήσουν την προσφορά, η οποία δεν είναι σημαντική.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Με ανοδικές διαθέσεις και σήμερα και αποτίμηση 15,6 εκατ. ευρώ. Ενισχύεται 8% και βρίσκεται στα 0,0638 ευρώ με όγκο 115 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Το άνοιγμα με μικρό όγκο κοντά στα 30 ευρώ που δίνει αποτίμηση 11,1 δισ. ευρώ φέρνει αλλαγές στο πρόσημο της αγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης