Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω πτώση καταγράφει ο χρυσός λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,38% και τα 1.313,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω πτώση καταγράφει ο χρυσός λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,38% και τα 1.313,55 δολ. ανά ουγγιά
Την προηγούμενη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες της τάξεως του -0,27%
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (11/2) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με το πολύτιμο μέταλλο ωστόσο να παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.310 δολ. ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,38% στα 1.313,55 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας ολοκληρώση την περασμένη εβδομάδα με απώλειες -0,27%.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, και συγκεκριμένα κατά +0,11% στις 96,52 μονάδες, μετά την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο που σημείωσε από τον Μάιο του 2018.
Ο νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει στο Πεκίνο αργότερα της εβδομάδας, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από την ολοκλήρωση της εμπορικής εκεχειρίας στις αρχές του επόμενου μήνα.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας και τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2018, και τα οποία αναμένεται να έχουν επίδραση στην πορεία του δολαρίου.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ενισχυμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης