VitalFinance: Πολύ κοντά σε εξελίξεις, τα κομβικά σημεία του Δείκτη Τραπεζών και του Γενικού Δείκτη.

VitalFinance: Πολύ κοντά σε εξελίξεις, τα κομβικά σημεία του Δείκτη Τραπεζών και του Γενικού Δείκτη.
Οι αποφάσεις, που θα ληφθούν μέχρι τέλος της εβδομάδας για τα κόκκινα δάνεια, υποδεικνύουν και τον χρόνο των εκλογών
Η ανάλυση μας αυτή την εβδομάδα εστιάζει και στον τραπεζικό κλάδο που είναι και ο πρωταγωνιστής των ημερών.
Η βαρύτητα των τραπεζών στους δείκτες πλέον δεν είναι όπως στο παρελθόν, αλλά και πάλι καθορίζει τις διαγραμματικές εξελίξεις σε όλους τους επιμέρους δείκτες.
Η διαφοροποίηση πολλών μετοχών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης τους τελευταίους μήνες, έδειξε ότι η στρατηγική stock picking ήταν η ενδεδειγμένη.
Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας από την άλλη και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, καθηλώνει την δυναμική που θα μπορούσε να αναπτύξει η αγορά, ενώ όσο παραμένουν τα capital controls απομακρύνεται και η προοπτική αναβάθμισης σε επενδυτική βαθμίδα, που θα ξανά βάλει οριστικά την χώρα στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτών, δημιουργώντας έτσι και θετικό αντίκτυπο και στην ανάπτυξη.
Οι αποφάσεις, που θα ληφθούν μέχρι τέλος της εβδομάδας για τα κόκκινα δάνεια, υποδεικνύουν και τον χρόνο των εκλογών.
Η μείωση του ορίου για πλειστηριασμούς, το οριζόντιο κούρεμα στεγαστικών, η αδιαφορία για την αξιολόγηση και επομένως για τα 750εκ. που προέρχονται από την απόδοση των κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα και άλλα παρόμοια οδηγούν, πιθανότατα, πολύ σύντομα σε εκλογές με σύγκρουση με τους θεσμούς, αφήνοντας, εκτός όλων των άλλων και το πρόβλημα των τραπεζών για την επόμενη κυβέρνηση.
Για την εβδομάδα που ξεκινά, κλείσιμο του ΔΤΡ κάτω από τις 390 μονάδες διατηρεί την short προοπτική του τραπεζικού κλάδου.
Αντίθετα κλείσιμο πάνω από τις 390 μονάδες, δίνει σήμα κλεισίματος των short θέσεων ενώ χωρίς να δίνει σαφές σήμα long αφήνει την πρωτοβουλία στους επενδυτές να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο προεξοφλώντας ίσως την υπέρβαση στο τέλος του μήνα των 458 μονάδων, οπότε και θα υπάρξει οριστική σηματοδότηση long.
 
Για το Φεβρουάριο το ελάχιστο απαραίτητο κλείσιμο για τον ΓΔ, είναι στις 630 μονάδες κάτι που ήδη έχει επιτευχθεί.
Το μακροχρόνιο σήμα Long έχει δοθεί, αλλά ακόμη το κλείσιμο του μήνα είναι μακριά και μπορεί σε περίπτωση υποχώρησης της τιμής να ακυρωθεί.
Ο ΓΔ έδωσε μεσοπρόθεσμο σήμα Long την εβδομάδα 7-11 Ιαν 19 και από τότε το διατηρεί όπως φαίνεται από τις οριακές τιμές που φαίνονται στο διάγραμμα.
Για την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει η τιμή του ΓΔ να βρεθεί την Παρασκευή 15/2 πάνω από τις 636 μονάδες ώστε το μεσοπρόθεσμο σήμα Long επίσης να διατηρηθεί.

Επικαιροποίηση των μεσοπρόθεσμων σεναρίων:

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση (κύμα Β) που θα φτάσει στην περιοχή [705-780] χωρίς να αποκλείεται επέκτασή της μέχρι τις 830 μονάδες.
Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό (περίπου 520-540 μονάδες).
 
Το κύμα Α δεν έχει ολοκληρωθεί.
Βρισκόμαστε σε κύμα 4 διορθωτικό που αναμένεται να φτάσει μέχρι [660-730] μονάδες αλλά μπορεί να επεκταθεί το πολύ τις 767 μονάδες.
(Σημείωση: Το υψηλό στις 659,2 μονάδες ικανοποιεί οριακά τον στόχο του κύματος 4 αλλά για να επιβεβαιωθεί ο τερματισμός του και η έναρξη του κύματος 5 προς τις 550 μονάδες θα πρέπει να έχουμε υποχώρηση κάτω από τις 597 μονάδες).
Η μακροπρόθεσμη καθοδική κίνηση δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια μετά από ένα ανοδικό Β, θα ακολουθήσει καθοδικό C που θα πετύχει νέο χαμηλό

Βρισκόμαστε στο b του Y. Δεν αναμένεται επέκταση πέραν των 700 μονάδων (ίσως το b να έχει ήδη ολοκληρωθεί στις 659,2 μονάδες) για να ακολουθήσει ένα τελευταίο καθοδικό c προς τις 530-550 μονάδες χωρίς όμως να αποκλείεται να προχωρήσει λιγότερο (π.χ. 580-590 μονάδες). Στην συνέχεια η αγορά θα αντιστραφεί μακροπρόθεσμα ανοδικά με στόχο πάνω από τις 1200 μονάδες.
 
Η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί. Από το χαμηλό του Νοεμβρίου των 592 μονάδων έχει αρχίσει η νέα ανοδική κίνηση που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια. Μια μεσοπρόθεσμη τυπική εξέλιξη  φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα.
Ο στόχος πριν εμφανιστεί μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση βρίσκεται κοντά στις 790 μονάδες σε ορίζοντα εξαμήνου.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό η ανοδική κίνηση (με τις ενδιάμεσες διορθώσεις) θα φέρει το ΓΔ μακροπρόθεσμα (σε ορίζοντα διετίας) περίπου στις 1200-1400 μονάδες.
Το σενάριο δείχνει να χάνει τις πιθανότητες επιβεβαίωσης που είχε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό συμβαίνει λόγω της χαμηλής ταχύτητας στην άνοδο των τιμών και του μειωμένου τζίρου στο τελευταίο ανοδικό σκέλος που δεν ταιριάζουν με ανοδικό κύμα 3.
Οι πιθανότητες θα αυξηθούν και πάλι αν στη συνέχεια έχουμε μια έντονα ανοδική εβδομάδα που θα φέρει το ΓΔ πάνω από τις 670-680 μονάδες ή ακόμη και στο στόχο των 715 μονάδων.

Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS