Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις - Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδεια κανενός

Rouhani (Ιράν): Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις - Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδεια κανενός
Ο πρόεδρος του Ιράν κατέστησε σαφές ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να αναπτύσσει διαφορετικά είδη πυραύλων
Στο γεγονός ότι το Ιράν θα συνεχίσει να επεκτείνει τις στρατιωτικές του δυνάμεις αναφέρθηκε σήμερα (11/2) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Τεχεράνη.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει την ανάπτυξη του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια κανενός προκειμένου να αναπτύξει «διαφορετικά ήδη πυραύλων».
«Δεν έχουμε ζητήσει και δεν πρόκειται να ζητήσουμε άδεια για την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων πυραύλων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιρανού προέδρου, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε το μονοπάτι μας και τη στρατιωτική μας δύναμη».
Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε την κυβέρνηση της Τεχεράνη να διακόψει όλες τις δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «συμπεριλαμβανομένων των εκτοξεύσεων διαστημικών οχημάτων».
Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενέργειες που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητες ώστε να ασκήσουν επαρκή πίεση το ιρανικό καθεστώς, ώστε να σταματήσει να επιδιώκει αυτές τις δυνατότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή».
Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν προχώρησε σε ανακοίνωση πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης