Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανία): Η οικονομία μας παραμένει ισχυρή - Καταγράφουμε τη μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης μεταξύ των G7

Hammond (Βρετανία): Η οικονομία μας παραμένει ισχυρή - Καταγράφουμε τη μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης μεταξύ των G7
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου «συνεχίζει να αναπτύσσεται»
Στο γεγονός ότι η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας εξακολουθεί να παραμένει «θεμελιωδώς ισχυρή», αναφέρθηκε σήμερα (11/2) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, παρά την επιβράδυνση που σημείωσε το ΑΕΠ της χώρας για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, ο κ. Hammond τόνισε ότι «η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να αναπτύσσεται και παραμένει θεμελιοδώς ισχυρή», προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη του 1,4% για το 2018 σημαίνει ότι η Βρετανία αναπτύσσεται κάθε χρόνο τα τελευταία εννέα χρόνια και ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού αναμένει η ανάπτυξη να συνεχιστεί κάθε χρόνο της πρόβλεψης».
Παράλληλα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο απολαμβάνει αυτήν την περίοδο τη μεγαλύτερη διαρκή τριμηνιαία ανάπτυξη μεταξύ οποιουδήποτε έθνους της G7».
Νωρίτερα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι το βρετανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, έναντι 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο 0,3%.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το βρετανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% έναντι 1,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,4%.
Για το σύνολο του 2018, η ετήσια αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 1,4% γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης