Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις προκλήσεις στη Νότια Θάλασσα - Υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή

tags :
Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις προκλήσεις στη Νότια Θάλασσα - Υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τόνισε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Νότια Θάλασσα «αποτελούν αυστηρή παραβίασης της κυριαρχίας μας»
Την έντονη δυασρέσκειά της απέναντι στις ενέργειες των ΗΠΑ στη Νότια Σινική Θάλασσα εξέφρασε σήμερα (11/2) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, με αφορμή την είσοδο αμερικανικών πλοίων στα χωρικά ύδατα κοντά στα Νησιά Σπάρτλυ.
Ειδικότερα, το Πεκίνο ανέφερε ότι δύο πλοία του αμερικανικού Ναυτικού έπλευσαν κοντά στα Νησιά Σπάρτλυ χωρίς την άδεια της κινεζικής κυβέρνησης, με τα πλοία της Κίνας να ζητούν την άμεσα αποχώρησή τους από την περιοχή.
«Οι ενέργειες των αμερικανικών σκαφών συνεχίζουν να αποτελούν αυστηρή παραβίαση της κυριαρχίας της Κίνας και να υπονομεύσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την τάξη στα σχετικά ύδατα», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Hua Chunying, προσθέτοντας ότι «η κινεζική πλευρά εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και ισχυρή διαμαρτυρία».
Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι το Πεκίνο έχει «αδιαμφισβήτητη κυριαρχία» στα νησιά και ότι «σέβεται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά δε θα ανεχθεί τη χρήση αυτής της ελευθερίας ως πρόσχμηνα για την υπονόμευση της κυριαρχίας και της ασφάλειας της χώρας».
«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να σταματήσει άμεσα αυτές τις προκλητικές ενέργειες», υπογράμμισε ο κα Hua, προσθέτοντας ότι «η κινεζική πλευρά θα λάβει όλα τα απαραίτητμα μέτρα για να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα την κυριαρχία και την ασφάλειά της, καθώς και τη σταθερότητα στη Νότια Σινική Θάλασσα».
Όσον αφορά το ζήτημα των εμπορικών διαπραγματεύσεων, η κα Hua εξέφρασε την ελπίδα της ότι ο νέος γύρος συνομιλιών με τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης